Mix

Tko će biti sljedeći James Bond? Donosimo 5 kandidata prema kladionicama

Muškarac u mraku špijun
Muškarac u mraku špijun Foto: Folder.hr
Nagađanja oko glumca koji će preuzeti jednu od najlegendarnijih uloga u povijesti filma sve su učestalija. Pogotovo nakon odlaska Daniela Craiga u filmu Nema vremena za umiranje, koji se od uloge oprostio u prepoznatljivom Bondovskom stilu, eksplozivno i pod svojim uvjetima.

Franšiza je na pravom putu, studiji više ne adaptiraju originalne romane Iana Fleminga, a Craigova posljednja uloga Bonda u filmu Nema vremena za umrijeti označava prvi film o Bondu koji odstupa od izvornog materijala. Studio odgovoran za Bonda, Sony Pictures, ima savršenu priliku postaviti narativ i legendarnog lika prikazati u novom svjetlu.

Samo se čeka na odluku tko će glumiti agenta 007, a nagađati su počeli i kladioničari. Evo koga oddschecker navodi kao favorite.

Henry Cavill

View this post on Instagram

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill)

Omjer:4

Najavljivan je kao zamjena za Daniela Craiga kao Bonda čak i prije nego što su počele kružiti glasine. Uvjerljivo najprepoznatljivije lice na popisu, a Cavillov CV sve govori Superman, Sherlock Holmes, Geralt od Rivije, a ima i iskustva u ulogama specijalnih agenata iz filmova The Man From U.N.C.L.E. i Mission: Impossible – Fallout.

Cavillov najnoviji film, Argylle, je špijunski akcijski trilera u režiji i produkciji Matthewa Vaughna koji je za Cavilla rekao da je rođen za ulogu James Bonda.

Aaron Taylor-Johnson

Omjer:5/2

Englez je sve više u Hollywoodu, bez napora dobiva američke uloge, pokazujući da već posjeduje vještine špijunaže. Star 32 godine, savršene je dobi da idućih 10-15 godina prevede na ovoj kultnoj ulozi, a navodno je održao probe s producenticom Barbarom Broccoli, a čak je snimio prepoznatljivu scenu iz uvodne špice filma.

James Norton

Omjer:9/2

Nakon što je glumac uz Daniela Craiga viđen na terenu finala Wimbledona 2023. obožavatelji su sugerirali kako je on stalni nasljednik Jamesa Bonda. Nortonova posljednja uloga je ona Roberta Hendy-Freegarda, osuđenog britanskog prevaranta koji se uspješno maskirao u agenta MI5, što će dodatno pomoći njegovoj kandidaturi za Jamesa Bonda. Norton se, posljednjih godina, distancirao od uloge, govoreći kako nema razgovora o ulozi, i da još uvijek rade na ideji filma te kako je izazovno poslati tako prepoznatljivu franšizu u novom smjeru.

Paapa Essiedu

View this post on Instagram

A post shared by Paapa Essiedu (@pessiedu)

Omjer:11

Najpoznatiji po svojoj ulozi u seriji Bande Londona, Paapa Essiedu pravi je glumac, a osvojio je nagradu Ian Charleson 2016. za svoje uloge u produkcijama Hamleta i Kralja Leara. Essieduova posljednja uloga bila je u kritički hvaljenoj epizodi Black Mirror u kojoj 33-godišnjak glumi karizmatičnog demona koji ima zadatak spasiti planet od neizbježnog uništenja, a kvaka je što treba uzeti tri žrtve da bi ga spasio. Klasična Bondova dilema.

Richard Madden

Omjer:14

Mladi Richard Madden poznat po ulozi Robba Starka u HBO-ovoj hit seriji Igra prijestolja. Madden je nastavio impresionirati ulogama poput one Tjelohranitelja, za koju je osvojio Zlatni globus. Glumio je policajca i veterana britanske vojske, zaduženog za zaštitu ministra. Sony je rekao kako želi mlađeg Jamesa Bonda, a s 37 godina približne je dobi kao i Daniel Craig, 2006., u svom prvom filmu o Jamesu Bondu.

Ne možemo znati tko će biti sljedeći James Bond, ali možemo nagađati sve dok se producentica Bonda, Barbare Broccoli, ne oglasi sa konačnom odlukom.