Mix

Tom Holland će ostati Spider-Man – još barem tri puta, stiže nova trilogija

Tom Holland kao Spider-Man u filmu No Way Home
Tom Holland kao Spider-Man u filmu No Way Home Foto: Youtube Screenshot
Uskoro nam u kina stiže Spider-Man: No Way Home, usuđujemo se reći (uz Dune) najiščekivaniji film godine. Ovim filmom će se i zaključiti Spideyjeva Sony/MCU trilogija u kojoj svaki film ima riječ “Home” u imenu. Tom Holland će ostati Spider-Man, tako barem tvrdi Sonyjeva producentica Amy Pascal u intervjuu za Fandango.

“Ovo nije zadnji film koji radimo s Marvelom, a ovo nije ni zadnji film o Spider-Manu. Spremamo se za idući film o Spider-Manu s Tomom Hollandom i Marvelom (…) Gledamo na ovo kao na tri filma, a sada idemo na iduća tri. Ovo nije naš zadnji MCU film. Marvel i Sony će ostati partneri.”

Bilo bi šašavo da dignu ruke od Spideyja i Toma Hollanda u glavnoj ulozi. Ipak je Holland uspio spojiti najbolje karakteristike Petera Parkera i Spider-Mana.

Sony i Marvel su se još 2015. dogovorili da će Marvel dobiti pravo na korištenje ovog Sonyjevog lika u svojim MCU filmovima, a Marvel je zauzvrat trebao koproducirati Sonyjeve solo filmove o avanturama čovjeka-pauka. 2019. je skoro sve izgorilo u plamenu zbog nezadovoljstva o raspodjeli zarade, ali su se Marvel Studios i Sony Pictures ipak dogovorili, a fanovi će od toga itekako profitirati.

Jer… Svatko tko je gledao Venoma 2 zna da Sony nije sposoban sam ekranizirati stripove.