Report

Oni paze na nas

Banner300


Astronaut koji je hodao po Mjesecu tvrdi kako su vanzemaljci spasili svijet od nuklearnog rata

Piše , Objavljeno

Obično ignoriramo tvrdnje svih onih koji govore kako vanzemaljci rade ovo ili ono, ali kada one dolaze od likova poput Edgara Mitchella, moramo se zapitati ima li u tome možda i istine?!

mitchellIako njegovo ime nećete pronaći u udžbenicima iz povijesti, Edgar Mitchell je uistinu poseban čovjek, ako ništa drugo, onda zahvaljujući činjenici da je jedan od ukupno 12 ljudi koji su hodali površinom Mjeseca (recimo kako se to stvarno i dogodilo). Svoje je prve korake po negostoljubivom prirodnom satelitu naše planete učinio 5. veljače 1971. godine u sklopu misije Apollo 14, a njegove su noge bile šesti par kojem je tako nešto uspjelo. Uistinu rijetka čast, ali jedna od onih koje od njega nisu uspjele načiniti pravog američkog junaka poput Neila Armstronga, pogotovo kasnijih godina, kada su NASA i njezine misije počele gubiti na popularnosti.

No, možda je razlog relativnoj anonimnosti u koju je Mitchell upao po povratku na Zemlju i činjenica kako je vrlo brzo postao jedan od najglasnijih zagovaratelja teorije o posjetama vanzemaljaca našoj planeti, tvrdeći kako ima pouzdane izvore koji to sve potvrđuju. Pošto je odrastao u Novom Meksiku, relativno blizu baze White Sands (gdje je testirana i prva atomska bomba) i kultnog Roswella, od malih je nogu slušao priče o došljacima iz svemira koji bi prelijetali ta područja i često intervenirali onesposobljavajući nuklearne projektile i drugo testno naoružanje američke vojske.

aliens

Po povratku sa svoje misije, počeo je propagirati razne informacije koje su mu navodno davali visoki vojni dužnosnici (i dalje odbija otkriti imena svojih izvora), a koje idu toliko daleko da govore o tome kako su vanzemaljske letjelice aktivno opstruirale Amere (a potencijalno i Ruse) od bilo kakvih nesmotrenih poteza koji uključuju nuklearno naoružanje, tako spriječavajući potencijalno poguban Treći svjetski rat. Njihova je misija svakako bila očuvanje mira na Zemlji, a to su činili gdje god su stigli. Hmh, izgleda kako im je onaj pakao u Nagasakiju i Hiroshimi nekako promaknuo na radaru…

NASA i vlasti su poprilično oprezni kada ovakve ličnosti iznose svoja viđenja i teorije o vanzemaljcima, pa Mitchella pokušavaju diskreditirati na fin način, tvrdeći kako su njegove informacije u sferama rekla-kazala i kako iza njih uistinu ne stoje nikakvi opipljivi dokazi ili vjerodostojna svjedočanstva. Slažu se kako cijela ta priča o miroljubivim vanzemaljcima koji nas žele spasiti od nas samih uistinu jest lijepa i optimistična, ali je u isto vrijeme i gotovo jednaka onoj iz kultnog SF-a The Day the Earth Stood Still te ima neke poprilično velike rupe. Primjerice, napredna rasa koja nam želi pomoći bi sigurno pronašla bolji način da to učini od nasumičnog osposobljavanja raketnih silosa i diverzantskih akcija uništavanja eksperimentalnog naoružanja, zar ne? S druge strane, nije loše nadati se kako tamo negdje gore, u bespućima svemira, postoje neki mali zeleni, sivi ili crveni koji paze na nas… ili nam dopuštaju da se namnožimo kako bi poslužili kao glavno jelo za veliki intergalaktički švedski stol u čast imperatora Hofklqkqgav-akakqlfbnqa!

TAGOVIastronaut edgar mitchell ET nlo nuklearni rat nuklearno naoružanje ufo vanzemaljci

Komentiraj