Biznis & Lova

Lule mira

Banner300


Indijansko pleme otvara prvo “marihuana odmorište” na svijetu

Piše , Objavljeno

Odmorište s marihuanom? Zvuči kao san? E pa nije.

Santee Sioux pleme u Južnoj Dakoti otvara prvi marihuana resort u svom rezervatu. Kasino, hotel, ranč s bizonima, bar, noćni klub, trgovina s marihuanom… Moći ćete pronaći na jednom mjestu sve što ste ikada zatrebali.

Colorado and Washington approve marijuana legalization

Marihuana je legalizirana u lipnju ove godine na tlu Indijanskih plemena i oni sada smiju uzgajati i prodavati marihuanu pod istim uvjetima kao neke savezne države poput Colorada. Čak i u Coloradu, gdje je marihuana legalna, konzumacija marihuane na javnim mjestima je potpuno zabranjena, a postoji svega nekoliko privatnih klubova ljubitelja marihuane u kojima smijete zarolati i zapaliti. Ali hej, tamo bar smijete u svojim domovima.

Santee Sioux pleme želi izvući iz marihuane nešto više od prolaznog higha, žele ju iskoristiti za sveopću dobrobit zajednice. Postojeći poslovi uzdržavaju obiteljske domove, zajednicu za starije građane, kliniku i mjesnu zajednicu koja nudi dodatne programe obrazovanja, ali nema sumnje kako bi sve bilo lakše održavati kada bi im pao tomahawk u med s legaliziranom marihuanom. Dodatni profit bi mogao financirati izgradnju više domova, centar za liječenje od ovisnosti i preuređenje klinike.

U plemenu je četiristotinjak ljudi, velik broj muškaraca sudjeluje u izgradnji centra za uzgoj u kojem će se za početak naći tridesetak različitih sorti ove popularne biljke.

Postoji mogućnost da će ovaj biznis generirati profit od 2 milijuna dolara mjesečno. Prve marihuana cigarete bi se mogle naći u prodaji već 31. prosinca ove godine. Već znate gdje ćete za Novu godinu?

Komentiraj