Biznis & Lova

parice

Banner300


Izrada lutke Baby Yode? 5 milijuna dolara. Vrijednost Disneyu kojom će od nas iskamčiti pare? Neprocjenjivo.

Piše , Objavljeno

Gledali smo prvu epizodu Mandaloriana i kraj epizode nam je donio najveće i najslađe iznenađenje – Baby Yoda. Koji se ne zove tako, ali ga svi zovu tako i ne možeš tu ništa.

Baby Yoda je možda najpozitivnija stvar vezana uz Star Wars svemir u posljednjih 30 godina. Zvijezda Mandaloriana je zapravo lutka za čiju izradu je potrošeno 5 milijuna dolara. Ono što nam se sviđa je koliko stvarno djeluje iako je u pitanju lutka, a drago nam je i da su izabrani praktični efekti umjesto računalno generiranih.

Otkud nam ovaj info o opakoj cijeni?

Glumac Adam Pally je u intervjuu prepričao scenu gdje je morao udariti ovo maleno stvorenje, a Jon Favreau ga je podsjetio na cijenu lutke te mu poručio da ju “udari nježno”. Sigurni smo da su u Baby Yodi najviše tehnologije i čarobni zupčanici.

Disney će opet profitirati od nostalgije spojene s bebama, nešto što se masno koristilo u devedesetima (sjetite se samo Disney beba te Looney Toonsa – Zekoslava i Slavice). Stižu majice, šalice, lutkice i figurice.

baby yoda funko pop

Ipak smo mi generacija odrasla na Star Warsima koja je dovoljno stara da ima vlastitu djecu. Prokleti kapitalisti iz Disneyja računaju na našu Star Wars slabost.