Biznis & Lova

pareal madrid

Banner300


Real Madrid potpisao rekordan ugovor s Adidasom, milijarde na računima za nove transfere

Piše , Objavljeno

Real Madrid je potpisao najunosniji ugovor u povijesti između jednog nogometnog kluba i proizvođača sportske opreme.

Real i Adidas su se dogovorili na cifri od 1.2 milijarde dolara, a ugovor će biti na deset godina. 120 milijuna godišnje? Uistinu dobar poslovni potez. Kao referentnu točku navodimo kako su dosada imali ugovor od 59 milijuna dolara godišnje. Nogomet je eksplodirao, pitanje je koliko će još narasti cijene transfera sada kada sponzorski ugovori dosežu ove visine. Kažu da će se novac uložiti u budućnost kluba i renovaciju stadiona, ali i novi igrači su budućnost kluba tako da im ništa ne vjerujemo.

Tih 120 milijuna godišnje je samo zajamčen iznos, Kraljevski klub bi mogao zaraditi i do 170 milijuna godišnje kroz prodaju. Ovo je uistinu fin nastavak suradnje između Adidasa i Reala, suradnje koja traje od 1998. godine.

Realov najveći rival Barcelona ima ugovor s Nikeom koji im donosi oko 95 milijuna dolara godišnje, a Manchester United je u kombinaciji s Adidasom za 97 milijuna dolara godišnje.

Također – Nike je platio manje novca da opremi čitavu NBA ligu idućih osam sezona sa svojim dresovima nego što je Adidas dao Realu. Veliki novci se troše na modu, indeedy.

TAGOVIadidas nogomet nogometni novac real madrid sport

Komentiraj