Biznis & Lova

sex sells

Banner300


Sex.com službeno je najskuplja internetska domena – potvrdio Guinness

Svjetski rekord u skupoći virtualne adrese postavljen je prije dva mjeseca kada je sex.com domena prodana za 13 milijuna dolara.

Piše , Objavljeno

Tko kaže da seks ne prodaje? Seks prodaje tako dobro da je netko bio spreman iskeširati 13 milijuna zelembaća za sex.com domenu. Aukcija koju je Sedo, najveća kuća za brokeraj domena, organizirao 17 prosinca prošle godine, ovih je dana rezultirala novim upisom u Guinnesovu knjigu svjetskih rekorda. Tamo lijepo stoji kako je domenu prodala firma Escom LCC. Oni su je 2006. godine platiti 11,5 milijuna dolara kupivši je od Garyja Kremena, osnivača Match.com-a.

Gary do silnih milijuna nije došao preko noći. Godinama se povlačio po sudovima s otimačem domene, Stephenom Cohenom. Lukavi Stevica još je 1995. prevarom uspio doći do vlasništva nad domenom iako ju je Gary Kremen uredno regao godinu dana ranije. Njih su se dvojica punih pet godina navlačili po sudovima, a sud je odredio da Cohen Kremenu isplati 65 milijuna dolara kao naknadu za propuštenu dobit – što ovome nije padalo napamet. Na sudu se moglo čuti kako je Steve Cohen od silnih oglašivača, na domeni sex.com zarađivao i do pola milijuna dolara na mjesec! To je puno love po bilo čijim standardima, možete to skužiti po uskličniku na kraju prethodne rečenice.

Uglavnom, borba dvojice pretendenata na naslov vlasnika domene sex.com i zakona trajala je godinama, a završila je tako da je Kremen dobio svoju domenu i prodao ju sada propalom Escom LCC-u. Što će se dalje zbivati sa najskupljom svjetkom domenom, to će odlučiti sadašnji vlasnici Clover Holdings. Ono što fascinira je činjenica da sex donosi tako dobru lovu da se vlasnici niti ne trude napraviti pošteni sajt. Dovoljno je nabacati gomilu tekstulanih oglasa i lova kaplje.

TAGOVIdomena Gary Kremen internet seks

Komentiraj