Report

Rukavica glavu čuva

Banner300


Čudesne neuništive radne rukavice štite od ozljeda čekićem, pilom i drugim alatom!

Jedan od razloga zašto ne volimo fizičke poslove je i velika mogućnost za ozbiljnu ozljedu. Sada više nemamo isprike.

Piše , Objavljeno

Kada obavljaš bilo kakvu fizikaliju, bilo da se radi o klasičnoj baušteli, upravljanju strojevima ili običnim sitnim popravcima po kući, šanse za ozljedu su poprilično velike. Pogotovo ako si jedan od onih kojima spretnost nije među top 5 osobina. Hvala bogu, toliko smo napredovali da sada imamo vrlo kvalitetne cipele s impregniranom zaštitom, kacige za glavu i odijela koja dobro štite od svake moguće lakše ozljede, ali jedan dio tijela uglavnom ostaje slabo zaštićen, a ironično je da je upravo taj dio tijela onaj koji se najlakše ozljedi. Naravno, radi se o rukama i prstima, koji se naravno najviše upotrebljavaju u fizičkom radu, ali su zbog potrebe za mobilnošću i osjetom ujedno i najslabije zaštićeni.

Čileanski inovator Jorge Sgombic je upravo zato stvorio sada već itekako nagrađivane zaštitne rukavice koje svojim karakteristikama obećavaju zaštitu od većine opasnosti koje nekoga mogu zadesiti na gradilištu ili u radionici, bilo da se radi o mogućim ozljedama čekićem, pilom, materijalom ili bilo kojim drugim alatom. Ono što njegove AB5 Safety Glove Mark VII rukavice čini posebnima jest što su prije svega iznimno otporne na bilo kakvu vanjsku silu, a pritom zadržavaju maksimalnu pokretljivost i omogućavaju ugodan i kvalitetan rad.

Rukavice dolaze u četiri različita modela, ovisno o svrsi njihove primjene i potrebama samog rada (rukavice za varenje su tako i dizajnom i karakteristikama sasvim drugačije od onih namijenjenih radu na ribarskom brodu), a sastoje se od dvije glavne komponente. S vanjske je strane obrađena prirodna koža u kombinaciji s elastikom, a taj je dio relativno lako poderiv. Ono što je gotovo neuništivo se nalazi ispod tog sloja, a radi se o impregniranoj termoplastici koja obavija prste (najviše izloženi opasnosti) i predstavlja gotovo neprolazno barijeru udarcima, vatri, rezanju ili bilo kojim drugim mogućim uzrocima ozljede. Ove čudesne rukavice se za sada još uvijek ne nalaze u prodaji te im nije poznata cijena, ali ono što znamo jest kako će sigurno pomoći u sprječavanju do sada neiskorijenjive epidemije crnog nokta i odrezanih prstiju jedne od ruku!

TAGOVIAB5 Safety Glove Mark VII fizikalija fizikalni rad inovacija Jorge Sgombic rukavice zaštitne rukavice

Komentiraj