Report

EA šutnuo FIFA-u! Dolazi li kraj FIFA-i kao najpopularnijoj nogometnoj igrici

EA Sports FC 24 naslovna slika
EA Sports FC 24 naslovna slika Foto: YouTube screenshot
U svibnju prošle godine, EA Sports je potvrdio da se njihovo 30-godišnje partnerstvo s FIFA-om, vladajućim tijelom nogometa, bliži kraju. Vijest je potresla sve igrače FIFA-e.

Sve se svelo na novac. Prema The New York Timesu, FIFA je tražila duplo više od 150 milijuna dolara naknade za licenciranje kako bi Electronic Arts nastavila koristiti ime. U EA-u se počelo raspravljati što zapravo dobivaju za taj novac. “U osnovi, ono što dobivamo od FIFA-e u godini kada nije Svjetsko prvenstvo četiri su slova na prednjoj strani kutije, u svijetu u kojem većina ljudi kutiju više niti ne vidi jer igru kupuju ​​digitalno”, rekao je Andrew Wilson, izvršni direktor EA-a, svojim zaposlenicima u porukama koje su procurile u javnost.

Najuspješnija svjetska nogometna franšiza godinama se suočavala s malom konkurencijom, ali s FIFA-om koja je prijetila da će objaviti vlastitu suparničku igru, budućnost je odjednom izgledala neizvjesna za FIFA-u. Hoće li EA izgubiti licencu i morati se okrenuti generičkim PES timovima i igračima, s Helwingom Ellandom iz Manchester Bluesa koji će zabijati golove u Prvoj ligi? Bi li FIFA doista mogla napraviti vlastitu igru?

EA je Konačni udarac FIFA-i zadala ovog tjedna na predstavljanja EA Sports FC 24, koji će biti objavljen 29. rujna., a tvrtka je objavila kako su stekli ekskluzivna prava na Premier ligu, La Ligu, UEFA Ligu prvaka i skoro svako drugo klupsko natjecanje u muškoj i ženskoj igri.

Fanovi se već godinama žale da po punoj cijeni kupuju istu igricu s ažuriranim postavama i minimalnim poboljšanjima samog iskustva igranja. EA je kao zvijezdu naslovnice, igrice EA Sports FC 24, odabrao Erlinga Haalanda, napadača Manchester Cityja, što govori da nemaju problema s dovođenjem velikih lica. Ostanimo strpljivi do 29. rujna kad ćemo vidjeti započinje li nova era nogometnih igrica.