Report

leti leti leti... auto?

Banner300


Elon Musk i Tesla imaju prvi automobil u svemiru – lansiranje raketa opet postalo seksi

Piše , Objavljeno

Još uvijek dolazimo sebi. Znali smo da Tesle mogu voziti čak i u vodi, ali u svemiru?

Divimo se Elonu Musku, čovjek je fantastičan. Koliko god mu mozak brzo radio, koliko god on dugo ne spavao jer radi – i dalje je nevjerojatno zabavan lik koji radi stvari JER MOŽE. Samo što to ne radi ni približno u Dan Bilzerian maniri. Ma kakvi poker, kakve gole ribe, on izbacuje bacače plamena za 600 dolara, stvara firme koje se zovu Boring Company i lansira rakete u svemir. A posljednji pothvat je vjerojatno i najčudnovatiji dosad. Poslao je automobil u svemir i tako otvorio mogućnost za reklamne slogane o najbržem automobilu u svemiru.

Falcon Heavy Demo Mission - Payload

Da, imamo leteći automobil. Automobil s “Don’t Panic” na upravljačkoj ploči, ravno iz Vodiča kroz galaksiju za autostopere. Teslu koja svira David Bowieja (a Bowie je u Prestižu glumio Teslu, čisto da se još poigramo konekcijama)…

Apsurdan potez, neki će mu se diviti, neki će reći “pih! pretjerivanje!”, neki će protestirati zbog zagađenja prostora koji još ni ne nastanjujemo, ali svatko će nešto reći. To je vjerojatno i bio cilj.

Dodatan plus je šamar svim teoretičarima ravne Zemlje – snimka iz Roadstera također to pokazuje. Ili je možda i Musk dio zavjere i ovaj video je fake i live stream zapravo nije bio live?

Je li slučajnost što je samo dan nakon lansiranja Musk najavio gubitak od 675 milijuna dolara u zadnjem tromjesečju 2017. godine? Kompanija se malo pati, produkcija automobila ne ide kako je obećano, ali smo sigurni da će potez s Tesla Roadsterom dati Musku i ekipi još malo na vremenu. Svi koji čekaju svoju Teslu ionako već imaju nekakvo prijevozno sredstvo, a sad se bar mogu hvaliti kako je brand njihovog brand new automobila lansirao automobil u svemir. Stvarno probrano društvo.

U slučaju da ekstraterestrijalna bića nalete na ovu mašinu, Musk je odradio i ovo.

Printed on the circuit board of a car in deep space

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Jedini problem je što se ista stvar može napisati i Donaldu Trumpu na čelo, ali se još nitko nije sjetio poslati ga u svemir.

Vrhunski marketinški potez, Musk odradio klasični “dva u jedan” – SpaceX dobio promociju, baš kao i Tesla. Sve je livestreamano na Youtubeu u vrhunskoj kvaliteti. Jedva čekamo da vidimo i prave astronaute za upravljačem svemirskih automobila umjesto lutaka.

Hoće li se ova crvena pila stvarno približiti Crvenom planetu? Jedva čekamo razvoj situacije.

I za kraj…

I dalje mislimo da Elon radi na poboljšanju situacije na planetu pa nam je teško prihvatiti da je automobil u svemiru reklamni pano. Ili je samo superzlikovac koji će osvojiti svijet.

TAGOVIElon Musk Space X svemir tesla

Komentiraj