Report

Reklame pokoravaju svemir

Banner300


Japanci kreću u prvu marketinšku kampanju na Mjesecu

Piše , Objavljeno

Ako je netko dovoljno lud i inženjerski potkovan da na Mjesec pošalje limenku energetskog napitka, onda su to definitivno Japanci.

pocari sweat

Naš planet je već odavno postao premalen za životinje i biljke, ništa bolja situacija nije bolja niti s ljudima i njihovim građevinama, a posljednja je žrtva te ekspanzije reklamni prostor. Istina, uvijek se može nakalemiti još jedan ogromni pano ili kakav LED display, ali tko to više primjećuje (naravno, ako se ne radi o kakvoj polugoloj ženi)? Japanci, spaljeni kakvi jesu, zato su odlučili sreću potražiti drugdje, te svoju reklamnu kampanju preseliti na Mjesec. Da, TAJ Mjesec!

Pocari Sweat – reklama na Mjesecu:

Pocari Sweat je energetski napitak japanskog proizvođača Otsuke, koji je ludo popularan na cijelom teritorije istočne i jugoistočne Azije. Kažu da je ukusan, blag i relativno zdrav (koliko takav sokić može biti zdrav), a marketinški stučnjaci, branding ekipa i ostali majstori koji se brinu da ovaj proizvod bude na vrhu potražnje uvijek su bili spremni na najradikalnije mjere kako bi se to i ostvarilo. Zato bi krajem 2015. godine na Mjesec trebala sletjeti titanijska limenka teška jedan kilogram, koja će u sebi sadržavati Pocari Sweat prah i diskove sa željama azijske djece, a sve to uz neku mnogo ozbiljniju pozadinu.

pocari sweat 2

Naime, Pocari Sweat bi na Mjesec trebao sletjeti u sklopu prve misije eksperimentalne rakete Falcon 9 na drugo nebesko tijelo. Čeljade Elona Muska i njegova Space X-a već je obavilo nekoliko misija na Međunarodnu svemirsku postaju, ali ovo će definitivno biti korak naprijed. Uz japanski napitak, Falcon 9 prenosi i Griffin Lander startup tvrtke Astrobotic Technology, koja će tim putem testirati svoj sletni modul, te se automatski kandidirati za 20 milijuna dolara vrijednu Google Lunar X nagradu. Dakle, svi su na dobitku!

pocari sweat 1

Inače, Pocari Sweat ovom kampanjom želi postići još jedan cilj, a to je popularizacija istraživanja svemira među azijskom mladeži. Tako se nadaju da će ova titanijska limenka biti poticaj mnogima da se okušaju kao astronauti, u bližoj budućnosti sjednu u neku od danas eksperimentalnih letjelica i krenu na 380 tisuća kilometara dugo putovanje, koje bi na kraju završili ispijanjem tog slatkog, slatkog mjesečevog Pocarija…

TAGOVIElon Musk falcon 9 japan Pocari sweat reklama Space X svemir

Komentiraj