Report

pivili!

Banner300


J**e nam se živo, pijemo Braking Bad i Iron Maiden pivo!

Piše , Objavljeno

Metalci ili metamfetaminci bili, tematsko pivo pili! Tako rezoniraju dva brenda koji su premostili medije i do nas sada dolaze u tekućem stanju.

Breaking BadTHE ljeto je tu – kraj je blizu. Dok se mi emocionalno pržimo kako bismo vidjeli zadnje epizode završne sezone podijeljene u dva dijela, treba nagnuti pivkana. Hladnog i orošenog, onako kako to Walt i Jesse piju kada upadnu u sranja iz kojeg kada se izvuku, ritualno proslave tako da si nagnu jedno. U Albuqurqueju, gradu gdje se snima serija, lokalnim pivopijama tako je palo napamet kako brzo i originalno zgrnuti lovu legalnim putem – pivom inspiriranim serijom.

breaking-bad-pivoVlasnici pivovare Marble, kako kažu, htjeli su odati počast seriji varenjem dvije nove vrste piva koje će nazvati ‘Heisenbergovo tamno’ (‘Heisenberg’s Dark’) i ‘Waltova bijela laž’ (‘Walt’s White Lie’). Tamno će tako biti vareno uz dašak citrusa od australskog hmelja sorte Galaxy i sadržavat će 6.5% alkohola, dok će svijetla varijanta biti tzv. blijedo pivo za indijsko tržište (eng. India White Ale). Dakako, svijetlo je pšenično pivo od blijedog slada s tropskim dodacima, a bit će ponešto jače sa svojih 7.5% alkohola. Drugim riječima, izgled i okus mogu biti varljivi. Dva piva za dvije strane Waltera Whitea iliti Heisenberga.

U pivovari tako ističu da će biti proizvedeno po šezdeset bačvi piva, a moći će se konzumirati od 8. kolovoza isključivo u pivnicama pivovare Marble u državama New Mexico, Colorado i Arizona. Prikazivanje drugog dijela posljednje sezone serije “Breaking Bad” kreće 11. kolovoza.

Iron Maiden pivo TrooperPivo je tekući nektar i metalaca. Otok gdje u različitim gustoćama i bojama teče u potocima tridesetak godina zlatnim napitkom poji Iron Maidene, pa su kao pivopije i originalni kreativci odlučili smiješati vlastiti napitak i nazvati ga “Trooper“ prema legendarnoj pjesmi iz 1983. Njihov pivski brend krasit neizbježna, opaka maskota Eddie, a najprije će se točiti za šankom najviše političke institucije Ujedinjenog Kraljevstva – u Parlamentu.

The Strangers’ Bar Donjeg doma britanskog parlamenata nudit će Troopera gdje će ga parlamentarci naginjati između svojih rasprava. Predstavnik u instituciji, torijevac Mike Watherly, na sva zvona hvali pivo Maidena: “Kao fan Iron Maidena i predstavnik parlamenta, doista je posebna čast imati ovo specijalizirano pivo kao jedno od piva koje ćemo privremeno predstaviti u parlamentu, a pomisao da ću ga i sam probati po prvi put na svoj rođendan dodatni je bonus.”

Službena pivska stranica opisuje “Trooper” kao “pivo intenzivno zlatne boje s tragovima citra hmelja i dominantnih okusa slada, sa suptilnim daškom limuna. Istinska dubina karaktera sa složenim udjelima hmelja kombinirana s hmeljom sorte Goldings, Bobec i Cascade.”

TAGOVIBreaking Bad iron maiden pivo

Komentiraj