Report

poprilično epic

Banner300


Kako se jedan hipster osramotio i potvrdio tezu da svi hipsteri izgledaju isto

Piše , Objavljeno

Kad bi netko rekao grupi od 10 ljudi da opiše kako izgleda hipster, dobio bi 10 vrlo sličnih, ako ne i istih odgovora. Duga brada, naočale, karirana košulja, vrećasta kapa? Da generalno mišljenje kako svi hipsteri izgledaju isto nije tek puka predrasuda, najbolje je dokazao jedan od njih.

Ako što u životu treba cijeniti, onda je to dobra ironija, a slijedi upravo jedan izvrstan primjerak. Pravo školski.

MIT Technology Review je magazin koji se uglavnom bavi znanstvenim i tehnološkim temama, međutim, nedavno su objavili članak pod naslovom: „Efekt hipstera: Zašto antikonformisti uvijek izgledaju isto.“ Članak je recenzirao zanimljivu studiju koju je izveo matematičar Jonathan Touboul na Sveučilištu Brandeis gdje je koristio matematiku kako bi odredio kako i zašto svi hipsteri na kraju izgledaju potpuno isto. Zašto trud da se odbaci nešto što je mainstream završi tek novim konformizmom detaljnije možete pročitati u samom članku, a nama je sada zanimljivije ono što se događalo poslije.

Naime, kako je na Twitteru podijelio glavni urednik Gideon Lichfield, ubrzo nakon što je članak izašao, dobili su na redakciju bijesan e-mail od čovjeka koji je tvrdio kako je on tip na fotografiji. Optužio je magazin da su ga klevetali (očito mu se nije svidjela tvrdnja iz članka) i iskoristili njegovu fotografiju bez njegova dopuštenja te je zahtijevao da istu i uklone.

Gideon je objasnio kako su čak razmišljali o tome kako se ne bi raspravljali s uvrijeđenim hipsterom, sve dok kreativni direktor Eric Mongeon nije rekao: “Preko mog mrtvog tijela mičemo savršeno dobru sliku jer se nekom liku ne sviđa da ga zovu hipsterom.”  Sviđa nam se ovaj direktor!

I tako su odlučili malo istražiti čitavu stvar te su kontaktirali Getty Images od kuda su i preuzeli fotku. Ubrzo su dobili odgovor s imenom modela koji se nalazi na fotki, i…

GIF by VPRO - Find & Share on GIPHY

….osoba na fotografiji nije uopće bio on!

Dakle, hipster nije uspio prepoznati sam sebe na fotki u članku o tome kako svi hipsteri izgledaju isto.

Može li bolje od ovoga?

TAGOVIhipster