Report

Banner300


Što si u kavu stavilaaa?

Nekima je dosadno, a neki u kavu stavljaju jaja ili pljesnivi sir. Očito su se ta dva fenomena poklopila kod tipa koji je istražio kakav okus ima šalica kave s par umočenih čudesa

Piše , Objavljeno

Jutarnje otvaranje kapaka nikome nije lako, ali miris kave ili raznih kavovina uvelike pomaže. Ako ste zakrmeljenih očiju ikada umjesto šećera u svoju kavu sipali sol, naši ste se na početku istraživanja koje blog PuttingWeirdThingsInCoffee provodi u ime svih čudaka i gastronomskih mazohista ovog svijeta.

Kava s jajetom

kava i jaje

kava i jaje

Malo neočekivano, sirovo jaje u kavi poboljšava okus. Ne dodaje nešt posebno na okusu ali ga čini gušćim, dugotrajnijim i upečatljivijim. Ukoliko stavite samo bjelanjak biti će još bolje. Jest da će vas na dnu dočekati puna žlica nataloženih šmrklji, ali nije da ih niste nikada probali…

Kava s namazom od lososa

kava i losos

kava i losos

Okus navodno nije bio toliko loš, no ipak daleko od jajčane varijante. Komadići lososa se, čuda li, nisu uspjeli rastopiti prilikom miješanja pa su isplivali na površinu, no dimljeni im okus nije pretjerano smetao onom regularnom kofeinskom. štoviše. Možda bi se bolji rezultat postigao filtriranjem, no riba je riba i možda pliva u slanoj ili slatkoj vodi, ali u kavi malo teže.

Kava s pljesnivim sirom

kava i gorgonzola

kava i gorgonzola

Ukoliko vam s vremena na vrijeme fali okus postalkoholne rigotine u ustima, evo bezalkoholnog načina za postizanje istog efekta. Kava izmiksana s pljesnivim sirom će vas prvo razoriti sirnim kiselim okusom, a potom će se vas dotući kofeinskom gorčinom. Skupni doživljaj obje komponente opisan je kao aftertaste vađenja crijeva kroz usta.

Kava s kolačem

kava i kolač

kava i kolač

Hej, zvuči poznato. Samo što u ovom slučaju kolač završava smućkan u kavi prije nego otvorite ćube. Frajer se poslužio pitom Mississippi Mud, specijalitetom od čokolade i vanilije s preljevom od šlaga i ne treba biti dr. Oetker da bi pokopčali kako to ne bi trebalo biti tako loše. Nakon tretmana u mikseru dobivamo tek nešto netipičniji shake, koji više brine zbog svoje kalorijske nego gastronomske kvalitete.

Kava s bananom

kava i banana

kava i banana

Prvih par gutaljaja nisu bili toliko loši. No onda je uslijedio gusti dio koji se ubrzo pretvara u osjećaj da pokušavate popiti teglu džema i situacija postaje neprobavljiva. Meni bananoidni buke ide predobro uz mućkalice, ali nikako simultano. Prvo banana, žvak, gut, pa onda kava, srk, šljuk.

Kava s kikiriki maslacem i džemom

kava i kikiriki

kava i kikiriki

Ameri piče po peanut butteru u svim varijantama, ali u kombinaciji s džemom, to je već totalni kulinarski trademark. Staviti ga u kavu, nešto je drukčija avantura. Okus je ispao bizarniji od pljesnjivog sira, no s daleko većim potencijalom. Trebalo bi probati s što slađim džemom, inače se probija nesnosan okus kiselosti. Naravno, na dnu vas čeka kikiriki ljiga pomiješana s eventualnim košticama voća.

Još kad bi netko imao muda kofeinski sbućkati par domaćih izuma tipa ajvar, sir i vrhnje ili deset deka posebne… Di si herojčino? Da ti skinemo kapu i odvedemo te na ispumpavanje.

TAGOVIbizarno gastronomija hrana kava

Komentiraj