Report

Banner300


Ludi Japanci – tko ih ne bi volio

Japan je, za razliku od ove naše poluzapadne kapitalističke civilizacije jedan potpuno drugi svijet. Puno toga je drugačije, pa tako i humor na televiziji.

Piše , Objavljeno

Svatko tko je bar malo surfao netom u ovom stoljeću morao je naići na klipove ludih japanskih stvari. Na danas najvećem servisu za video uratke možete naići na gomilu njih. U ovom članku koji možda postane i serija pokušat ću skrenuti pažnju na neke od njih.

Japan je, za razliku od ove naše poluzapadne kapitalističke civilizacije jedan potpuno drugi svijet. Tamo vladaju neki drugi zakoni, postoji neka druga tradicija. Puno toga je drugačije, pa tako i humor na televiziji.

Zato pazite ako slučajno odete na turističko putovanje tamo. Potražite na Internetu informacije “što, kako i zašto” u toj zemlji. Da nebi slučajno postali sudionik ludih zezancija. I završili u video klipu na netu.

Prvi klip je zezancija sa zahodima. Sjediš fino i obavljaš onu stvar u javnom zahodu, a kad ono mehanika te izbaci na krov ili izletiš van na pokretnoj školjki. Ako imaš sreće ista će se pretvoriti u školjku za skijanje na vodi.

Jeste li se kao klinci igrali nasmijavanja? Sjediš s frendom, gledate jedan drugog i onaj koji se prvi počne smijati gubi bod. Igra se do iks bodova, pa slijedeća runda i tako dalje. Japanci su doveli tu “igru” na višu razinu. Ekipa sjedi u učionici i na ekranu gleda lika koji pokušava govoriti engleski. Oni koji se smiju dobiju batina.

U učionici se događa još jedna “zanimljiva” stvar. Ekipa dobije karte i onaj koji ima krivu mora odraditi kaznu. A kazne su, pogađate, vrlo domišljate:moraš pojesti nešto odvratno, udisati smrdljiv zrak, sjesti pred mašinu koja te šamara ili prihvatiti udarce bejzbol palicom po stražnjici. Zanimljivo je kako je stvar smiješna bez obzira što nesretnik pati.

Za kraj – jedna igra koju svi znate. Radi se o Tetrisu, ali na novi način. Igrači stoje na rubu bazena, a prema njima dolaze ploče s rupama koje baš i nisu u obliku Tetris likova. Cilj je uskočiti u tu rupu i tako izbjeći padanje u vodu. Ne moram napomenuti da su neke rupe izvedene tako da ih ni vrhunski atletičar ne bi pogodio.

Imate li neki svoj “favorit” slobodno pošaljite. Ako je dobar ući će u kompilaciju za slijedeći nastavak.

TAGOVIjapanci ludo video

Komentiraj