Report

nemoj

Banner300


Molimo se da ukinu personalizirane registracije na hrvatskim cestama

Piše , Objavljeno

Prije nekoliko godina cijena za personalizirane registarske tablice je bila 6700 kuna, očito su se Hrvati pomamili sada kada je cijena nešto niža jer eto – te tablice su neki statusni simbol. Nama su više nekakav radar kakvih se likova moramo kloniti.

Već neko vrijeme koštaju 2000 kuna za par. Sada ih svatko mora imati. In su. It su.

Screenshot_14

Da ne bude da trubimo svoje, poslali smo par upita okolo i zabilježili odgovore koje smo dobili o ovim tablicama.

“Pusti ti sve old-school Mercedese sa stranim tablicama, pravog kompleksaša prepoznajemo po personaliziranim tablicama. Ne zna gdje drugdje potrošiti novce pa hajdmo ih potrošiti na par slova koji će nam izmasirati ego.”

“Meni su nepotrebne i one kad netko ima svoj datum rođenja i inicijale, ovo mi je još veće pretjerivanje.”

A što misliš o ovom tek?

Screenshot_12

Potpuno nevezano za ovog ZG-0022-CM, dobili smo i ovo…

“Ako imaš te pločice, imaš i mali penis. A ako je cura, ima lika koji ima mal penis koji joj to plaća. Kriva sam jer znam da su stereotipi i ne volim stereotipe, ali to mislim kad vidim takve aute.”

Sve sugovornike smo uzrujali ovim pitanjem, duboko se ispričavamo, nadamo se da ćete ipak lako zaspati večeras.

Kamiondžije imaju svoje pločice u šoferšajbi da svi znaju da Damba vozi, zašto si i vi ne napravite takve stvarno vam trebaju službene za dvije milje kuna?

Jasno nam je da s ovim člankom ne postižemo ništa, ali nas frustriraju ti ljudi koji misle da je cesta njihova, da su bolji od drugih, da njihov auto i vrijeme više vrijede jer su (naivno) izdvojili više novca za “posebnu” registraciju. Ali hej – barem kad počine prometni prekršaj, a bezobrazno pretpostavljamo da hoće, neće biti potrebe za zapisivanjem registracije jer se lako pamti.

U inozemstvu ovakve tablice koštaju manje bogatstvo, neke države imaju zabranjene kombinacije nekih brojki i slova kako im se cestama ne bi kotrljale političke i druge nepristojne konotacije, ali kod nas o tom odlučuje službenik MUP-a, individualno.

Pozivamo sve službenike MUP-a na ovim slučajevima da nam se ne događaju uvrede za inteligenciju kao što je ZG ODNA i ZG ODAN, a ne razumijemo ni ZG FEMALE baš najbolje.

Screenshot_13

Screenshot_11

TAGOVIautomobili Hrvatska registarske tablice zagreb