Report

znanje

Banner300


Ne trebaš nositi gumene rukavice kad ideš u kupnju – evo i zašto

Piše , Objavljeno

Nas isto pegla tjeskobica kad idemo u kupnju pa pokušavamo to raditi što rjeđe, a otkad smo otkrili brdo stranica koje dostavljaju namirnice i ostale potrepštine u naš dom – skoro pa i ne idemo.

Kad odemo, uglavnom se susretnemo s ljudima u antinuklearnim odijelima, s maskama za lice i rukavicama na rukama. I onda ti prođe kroz glavu – pa ako se oni oblače u sve ikad, možda trebam i ja? Možda barem rukavice?

Stručnjaci kažu “ne treba”. Nošenje rukavica je potpuno nepotrebno, a možda čak i štetno za tvoje zdravlje.

Koronavirus ne ulazi u naš organizam preko ruku već preko respiratornog sustava tako da ti ta zaštitna funkcija rukavica ne treba.

Postoji čak i mogućnost da se virus lakše zakači na lateks nego na tvoju kožu pa ćeš lakše širiti tu veselu spodobu na sve što dotakneš.

Rukavice ti mogu dati lažan osjećaj sigurnosti pa možda rjeđe pereš ruke zbog njihovog korištenja. Također – možda rukavice ne koristiš samo jednom već više puta, što također nije pametno. Ne, ne, ispričavamo se na nepreciznosti pojma. To ne samo da nije pametno nego je idiotski. Zašto misliš da liječnici bacaju rukavice?

Moramo napomenuti i da velik broj ljudi potpuno krivo skida rukavice s ruku (skoro svi ikad!) pa na kraju bude puno više štete nego koristi. Sve od čega se pokušavaš zaštititi, nepravilnim skidanjem samo razmažeš po sebi. Ne treba ti to u životu.

Samo peri ruke dobro i učinkovito i nemoj se dirati po faci.

VEZANI ČLANAK >>> Popis dobavljača za bezbrižnu karantenu: Dostava domaćih namirnica na tvoju adresu