Report

Napokon

Banner300


Netflix napravio najbolji potez ikad – napokon imamo hrvatske titlove, sad ćeš se s mamom borit što gledati

Piše , Objavljeno

Osobno nismo mogli vjerovati kada smo to vidjeli. Netflix je odnedavno na hrvatskom jeziku! Opisi serija i filmova su na hrvatskom, većina naslova je na hrvatskom i najbitnije, u ponudi jezika podnaslova nudi se hrvatski.

Ova nas vijest jako veseli. Nama ovo nije bilo potrebno, ali se osjećamo primijećeni i priznati od strane svijeta. N-A-P-K-O-N! (Znamo da nam nedostaje koje slovo, ali uzbuđeni smo!)

Više nećemo s roditeljima gledati serije tijekom kojih im moramo objašnjavati tko je što rekao. Neće ni biti potrebe skidati filmove preko torrenta i tražiti podnaslove za njih. Doduše, mi takve ilegalne stvari nismo nikad ni radili, niti znamo kako se išta downloada preko BitTorrenta.

Još jedan veliki plus osim tog što će starije osobe otkriti čari Netflixa u svom sjaju je ta, što se nama otvara mogućnost da ukinemo našu Netflix pretplatu te se nakačimo na roditeljsku. Nismo džiberi, oni koriste našu HBO pretplatu, ne možemo sve plaćati…

Malo smo listali po Netflix aplikaciji i vidjeli da nemaju sve serije i filmovi hrvatske titlove, ali većina novijih stvari imaju naš jezik u ponudi. Nadamo se kako će retrogradno dodavati titlove na neke dragulje koje bi vrlo rado htjeli podijeliti s našim roditeljima. Prvo što ćemo podijeliti, a da već ima naše titlove je the social dilemma. (Stvarno su počeli pretjerivati malo s društvenim mrežama, dijeleći svoje mišljenje, nas kao gole bebače i recepte, a trenutno vidimo strah kao najbolji alat za odvikavanje.)

Ima ovo i svojih smiješnih, ali ne toliko problematičnih čari. Većina naslova je na hrvatskom jeziku, malo nam je to čudno čitati te vidimo kako ćemo u razgovorima imati potrebu guglati hrvatski ili internacionalni naziv serije kako bi naš sugovornik znao o čemu pričamo. Za pretraživanje nije problem jer Netflix prepoznaje sve verzije naslova.

Svakako se veselimo ismijavanju loših naslova i prijevoda, ali i lijepih trenutaka uz veće ekrane koje ćemo moći podijeliti s našim najdražima.

TAGOVINetflix