Report

Znači tako?

Banner300


Nova istraživanja potvrđuju da je promiskuitet kod žena evolucijska prednost

Piše , Objavljeno

Recimo to zdravo seljački: cure koje se seksaju s više različitih tipova sasvim su normalne, te štoviše, koriste svojevrsnu evolucijsku strategiju kao svoju prednost!

promiskuitet

Budimo iskreni, naše društvo uglavnom stigmatizira žene koje se upuštaju u seksualne odnose s više različitih muškaraca, često ih nazivajući pogrdnim imenima. E pa evolucija nas još jednom udara tamo gdje najviše boli.

Do sada je bilo uvriježeno mišljenje da su muškarci ti koji biraju i dominiraju, a da su žene samo objekti njihova osvajanja, ali prije 30-ak su godina neke autorice počele zagovarati upravo suprotnu tezu, te stavljati žene u ulogu onih koje razvijaju cijeli niz kompleksnih, podsvjesnih strategija za pronalazak najboljeg mužjaka. Sada se pak sve više antropologa priklanja toj teoriji, te postaje jasnije da više partnera znači i veću evolucijsku prednost.

Doktorica Brooke Scelza u svom radu nazvanom Choosy but not Chaste: Multiple Mating in Human Females tvrdi da je biranje između većeg broja seksualnih partnera zapravo strategija, koja se i sama mijenja ovisno o situaciji. Iako se to nekome sa strane čini kao nemoralno ponašanje, žene ipak imaju razloge zašto i kako biraju optimalnog partnera za reprodukciju (dakako, podsvijest tu ima ključnu ulogu), a to sa stajališta prirodne selekcije nije nimalo čudno ili neobično, te je štoviše, poželjno. Istina, većina će žena te svoje iskonske porive uspješno držati ‘pod ključem’ i ograničiti broj muških ‘trofeja’ ispod dvije znamenke, ali od majčice prirode se ne može sakriti… Zato djevojke, navalite!

TAGOVIantropologija evolucija kurva priroda promiskuitet seks

Komentiraj