Report

Samo električno

Banner300


Novi Teslin Model S je najbrži produkcijski automobil na tržištu, ali takav rekord ima svoju cijenu

Prije par godina je bilo gotovo pa nezamislivo da jedan električni automobil dođe i blizu klasičnim mašinama, ali sada ih je čak i pretekao!

Piše , Objavljeno

Svaka čast Tesli na svemu što su napravili za unaprijeđenje električnih automobila u proteklih par godina, ali sada su došli do razine koju će i oni sami teško nadmašiti. Naime, najnoviji Model S P100D s Ludicrous modom je postao ne samo najbrži električni automobil na svijetu, već i općenito najbrži automobil na svijetu. Istina, i dalje su moćniji LaFerrari i Porsche 918, ali oni su proizvedeni u ograničenim količinama pa se zapravo ne broje. Što se tiče masovne produkcije, ovaj Model S jednostavno dominira.

Do stotke mu treba svega 2,5 sekundi, a kako bi to omogućili, u Tesli su mu nadogradili baterije na 100kWh, a poboljšan mu je i doseg s jednim punjenjem, koji sada iznosi i do 600 kilometara. Ove brojke, uz prepoznatljivo elegantan dizajn, novu Teslinu zvjerku čine uistinu poželjnom robom, ali to će bome i koštati. “U dućanu” ćete tako morati iskeširati 134 500 dolara (nešto više od 800 tisuća kuna) za užitak vožnje ove mašine, ali kada se sve zbroji i oduzme, možda se ovakav trošak i isplati?

tesla

Zanimljivo je i kako možete nadograditi neki od starijih Model S modela ovim novim hardverom, pa će tako biti potrebno izdvojiti 20 tisuća dolara ukoliko netko želi svoj Model S P90D učiniti još bržim i dalekometnijim. Ako ga pak tek imate naručenog, nadogradnja će koštati 10 tisuća dolara, što je i dalje u granicama poželjnog. Kada se tome doda i nadogradnja za Model X koji time postaje najbrži SUV model na svijetu, ne preostaje nam reći ništa drugo osim pohvaliti Teslu za ovu malenu revoluciju u svijetu automobila kojoj svjedočimo posljednjih 10-ak godina. Još toliko i možda ćemo i mi obični smrtnici moći voziti neku njihovu ljepoticu…

TAGOVIelektrični automobil model s najbrži auto na svijetu tesla

Komentiraj