Report

Banner300


Ova mlada dama će postati osoba koja će najbrže proputovati sve zemlje svijeta

Piše , Objavljeno

Upoznajte Cassie De Pecol, 27-godišnjakinju koja ima poprilično težak i zanimljiv cilj. A to je obići sve zemlje svijeta, njih ukupno 196 i tako postaviti Guinnessov rekord kao prva žena i mlada Amerikanka koja je najbrže proputovala svaku državu na planetu Zemlji! Nije to lak zadatak, a mi bi se vrlo rado mijenjali s njom. Barem svi mi koji znamo povremeno otići u Bosnu na ćevape i po gorivo, u Njemačku kod rodbine ili generacije koje su ranije odlazile u Mađarsku po klopu i kućanske potrepštine. Jedini načini za vidjeti malo svijeta.

A #2 pencil and a dream can take you anywhere. ?? – Joyce Meyer • • • #Expedition196 #PeaceThroughTourism #EveryCountryInTheWorld

A photo posted by ᶜᴬˢˢᴵᴱ ᴰᴱ ᴾᴱᶜᴼᴸ| ᴼᶠᶠᴵᶜᴵᴬᴸ ᴾᴬᴳᴱ (@expedition_196) on

O svojim putovanjima i projektu maštala je još kao klinka u osnovnoj školi. O tome kako bi bilo fino upoznati različite kulture, ljude, religije, posjetiti i vidjeti ljepote svake zemlje. Krajem 2009. godine otišla je turistički posjetiti Europu skupa sa bratom. Ono što je započelo kao turneja po Europi u obilasku Nizozemske, Belgije, Češke, Njemačke i Švicarske nastavilo se kao turneja po zemljama Bliskog Istoka, Afrike, Azije i Južne Amerike. To je već malo kompliciranija turneja. Čak i kada imaš dovoljno vremena i novaca. No Cassie je putovala i odrađivala sitne poslove poput čišćenja, rada u polju, konobarenja i sl. kako bi mogla financirati put. Šest godina kasnije, na svoj 25 rođendan odlučila je ponoviti sve ispočetka, ali ovaj puta odluka je pala na nešto veću turneju. Odlučila se na 196 zemalja u najkraćem mogućem roku! Pokrenula je Kickstarter kampanju kako bi prikupila sredstva za put, te razradila cijeli projekt puta pod nazivom Expedition 196.

Svjetska turneja je započela u srpnju 2015. godine, a za sada je prošla 183 zemlje za 15 mjeseci putovanja. Sve skupa je odradila 254 leta na svojem putovanju, a u svakoj državi je bila između 2 i 5 dana. Ostalo joj je još nešto sitno dana do kraja putovanja oko svijeta. Projekt ulazi u završnu fazu, a Cassie će imati fantastične priče za unuke. Kaže kako je prošla svakakvih trenutaka, od prelijepih do onih loših. Srećom da je većina onih dobrih i da ovo putovanje utječe pozitivno na nju. Ogroman je pothvat putovati sam, pogotovo za mladu žensku osobu u sve kutke svijeta. Skidamo joj kapu do poda.

Da ne ostane sve na provodu, Cassie je odlučila proširiti vidike te tako projekt iskoristiti za promicanje mira kroz razne seminare, predavanja na fakultetima, prakse i akcije za zaštitu okoliša. Skuplja i uzorke vode za neprofitnu organizaciju koja se bavi istraživanjima mikroplastike u vodi. Međunarodni institut za mir kroz turizam odlučio ju je proglasiti ambasadorom mira. Ja bi isto tako promicao mir da mogu putovati kroz sve zemlje svijeta, ma koliko god to trajalo. S koktelom u ruci naravno. Čak me ne trebate postaviti za ambasadora.

Sponzori, Kickstarter kampanja, prijatelji i investitori su se pobrinuli da prikupi oko 200.000 dolara za svoja putovanja, jer ipak treba plaćati silne stvari u 17 mjeseci dugom putovanju. Ne odmaže joj oglašavanje luksuznih hotela i restorana preko socijalnih mreža. Besplatna klopa i smještaji. Pametno, nema šta! Isto tako odlučila se dokumentirati svaki korak i preko svojih profila na društvenim mrežama pokazati kako se putuje. Osim fotki možemo u skorije vrijeme očekivati i mini dokumentarac.

#fbf to Angkor Wat

A photo posted by ᶜᴬˢˢᴵᴱ ᴰᴱ ᴾᴱᶜᴼᴸ| ᴼᶠᶠᴵᶜᴵᴬᴸ ᴾᴬᴳᴱ (@expedition_196) on

Želimo joj svu sreću u završnici putovanja. Vjerujemo da će mnogima biti inspiracija za pokrenuti se. Meni također jeste, samo što ću ipak smanjiti broj država sa 196 na nekih 6 u sljedećih 6 godina. Ne treba pretjerivati. Do tada mogu gledati što Cassie radi na njenoj stranici: Expedition196.com i Instagram profilu.

Once we realize the extraordinary power we have to compose our lives, we’ll move from passive, conditioned thinking to being co-creators of our fate. – Jason Silva • • • #expedition196 #somalia

A photo posted by ᶜᴬˢˢᴵᴱ ᴰᴱ ᴾᴱᶜᴼᴸ| ᴼᶠᶠᴵᶜᴵᴬᴸ ᴾᴬᴳᴱ (@expedition_196) on

New vlog coming up soon of my experience at #SonevaFushi in the Maldives! ?♻️

A photo posted by ᶜᴬˢˢᴵᴱ ᴰᴱ ᴾᴱᶜᴼᴸ| ᴼᶠᶠᴵᶜᴵᴬᴸ ᴾᴬᴳᴱ (@expedition_196) on

Don't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect. • •• New Vlog is up!! Go check it out, link in bio ?? • • • #Expedition196 #EveryCountryinTheWorld

A photo posted by ᶜᴬˢˢᴵᴱ ᴰᴱ ᴾᴱᶜᴼᴸ| ᴼᶠᶠᴵᶜᴵᴬᴸ ᴾᴬᴳᴱ (@expedition_196) on

TAGOVIPutovanja

Komentiraj