Report

Najbolji način

Banner300


Ovo je svakako najbrži način kako odmagliti zamagljena stakla u automobilu

Zima je, hladno je, sve je sivo i maglovito, a to znači i kako će te svaki dan dočekati zamagljena stakla u automobilu. Uglavnom ih je muka odmagliti, ali ovo je izgleda svakako najbrži način.

Piše , Objavljeno

Nećemo ići toliko daleko da tvrdimo kako su zamagljeni prozori nešto najgore što nam se događa u životu, ali svakako bismo mogli bez muke da svako zimsko jutro provedemo 10 minuta čameći u hladnom automobilu dok se stakla ne odmagle. Naravno, nismo barbari da rukama ili krpama brišemo stakla jer znamo kako tako nastaju odvratne mrlje kojih se teško riješiti, pa probavamo s grijanjem, hlađenjem, klimom i hrpom drugih trikova koje smo sami smislili ili čuli od nekoga “iz naroda”. No, izgleda kako postoji idealna kombinacija aktivnosti koje apsolutno najbrže odmagljuju stakla (i prozore općenito), a otkriva nam ih Mark Rober na svom YouTube kanalu.

Iako se svakako isplati pogledati ovaj video kako bi se naučilo ponešto o uzrocima maglenja, kondenzaciji i činjenici kako “chemtrails” zapravo jesu samo vodena para (spavaš li mirno, Pernaru Ivane?) te malim trikovima kako odmagliti prozore, Mark je nizom eksperimenta uspio doći do kombinacije koja pokazuje čak duplo bolje rezultate odmagljivanja od svih ostalih. Radi se o četiri vrlo jednostavna koraka, a svakako se isplati zapamtiti ih:

  1. Staviti grijanje na maksimum
  2. Uključiti klimu
  3. Isključiti unutarnju cirkulaciju zraka
  4. Nakratko otvoriti prozor/e

I to je u suštini to. Jednostavno da jednostavnije ne može biti. Naravno, ovisi o vremenskim uvjetima i vašoj žurbi, ali u nekakvom normalnom svakodnevnom životu svakako može pomoći pri uštedi par minutica svaki dan. Nama dovoljno!

TAGOVIauto hladno kondeznacija magla magljenje odmagljivanje prozori zima

Komentiraj