Report

Pronašao račun star 26 godina! Ljude zgrozila usporedba s današnjim cijenama

čovjek za stolom koristi kalkulator
čovjek za stolom koristi kalkulator Foto: Unsplash/Towfiqubarbhuiya
Jedan je čovjek otkrio račun iz dućana Tesco koji datira iz 1997., a ljudi su vrlo iznenađeni nakon usporedbe cijena. Na Redditu je osvanula objava relikvije stare više od četvrt stoljeća. To je bila fotografiju računa uz koju je pisalo „Danas sam kupio staru kasetu i unutra našao račun, pogledao dolje i vidio da je datum 25. 07. 1997.“.

Račun, malo žut i podrapan, ostao je u gotovo besprijekornom stanju, a tinta je još uvijek potpuno čitljiva i navodi 22 artikla, kupljena prije 26 godina.

Riječ je o standardnim namirnicama poput mačje hrane za 48 penija, majoneze za 49 penija i ulja za 53 penija. Svega 17 od 22 svakodnevna predmeta koštalo je manje od funte, četiri su koštala manje od 2 funte, a jedan je predmet koštao 10,99 funti.

Ukupna cijena košarice iznosila je vrlo pristojnih £27,26.

Bought an old cassette today and found a receipt inside, looked down and saw the date was 25/07/1997, 26 years ago today!
by u/SteezMe1234 in CasualUK

Objava na Redditu prikupila je gotovo tisuću komentara, a jedan korisnik Reddita preuzeo je istragu i donio odgovor koji nas je sve zanimao, a to je usporedba cijena iz 1997. s današnjim.

U komentar je napisao: „Prošao sam kroz popis i dodao sve artikle u Tesco košaricu na internetu da vidim koliko bi to danas koštalo. Za one koje zanima, ukupna cijena iznosi 45,13 funti.“ i to bez onog najskupljeg artikla. Korisnik je dodao još 15 funti jer je zaboravio artikl od 10,99 funti što je izašlo kao ukupnih 60,13 funti.“. To je, prema njihovim izračunima, poskupljenje od cijelih £32,87.

Mnogi su se osjećali nostalgično za vremenom kada inflacija i kriza nisu pustošili naše džepove. Svjesni smo kako su današnje cijene puno više od onih prije 10, a di prije 26 godina, ali to je nažalost realnost s kojom se moramo pomiriti.