Report

umjesto 7, 77

Banner300


Raspištoljili se: Jedan od najvećih nogometnih klubova doveo 77 igrača u jednom danu!

Piše , Objavljeno

Često govore kako je nogomet uništen, kako klubovi kupuju brdo igrača samo da ih nitko drugi ne kupi i onda ih šalju po posudbama i uništavaju im živote. U ovoj situaciji, stvari su ipak malo drugačije.

Barcelona je registrirala 77 novih igrača nakon što je napokon podignuta FIFA-ina zabrana transfera.

2014. godine, Barca je prekršila brojne FIFA-ine zakone vezane za transfere mladih igrača i zato su dobili zabranu kupovanja igrača.

 

Ljetos je Barca osigurala potpise Arde Turana i Aleixa Vidala, ali oni nisu smjeli biti registrirani za prvu momčad (ili bilo koju drugu) sve dok zabrana ne prestane vrijediti. Oni su i najpoznatiji od 77 nogometaša koji su registrirani jučer, u ponedjeljak 3. siječnja u Katalonskom nogometnom savezu. Najvjerojatnije će oba igrača debitirati u srijedu u Kupu kralja protiv gradskog rivala Espanyola. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Rakitićeva uloga u momčadi biti ugrožena.

Video od ljeta gdje Turan upoznaje svoje suigrače, a i Halilović je unutra. Internet se naljutio jer Alen nije pozdravio Turana, ali smo poprilično sigurni da su se upoznali čim je taj kadar izrezan

Turan i Vidal su dobili priliku izabrati brojeve na svojim dresovima. Turan je uzeo sedmicu, koja se oslobodila odlaskom Pedra, a Vidal je uzeo 22. Ako budete gledali dvoboj Barce i Espanyola da budete upućeniji od svojih prijatelja.

Napokon će i Seung-Woo Lee biti registriran za Barcu B, sedamnaestogodišnjak iz Južne Koreje koji je bio jedan od stranih mladića uključenih u FIFA-inu istragu.

Vrijedi napomenuti kako su za Barcinu B momčad registrirani i Robert Goncalves, 19-godišnje brazilsko krilo koje je došlo na posudbu iz Fluminensea i Daniel Gudjohnsen, sin bivše islandske zvijezde Eidura Gudjohnsena.

Nisu ništa još ni kupili, a već su jači za nekoliko imena. Ovo bi moglo znatno utjecati na razvijanje situacije u Primeri.

TAGOVIbarcelona cristiano ronaldo messi nogomet real madrid transferi

Komentiraj