Report

Ptica, avion... Shaquille?

Banner300


Koji profesionalni sportaši žele biti superjunaci?

Piše , Objavljeno

Snaga, brzina, okretnost. Sve su to osobine koje krase sportaše. I superjunake.

Profesionalni sportaši nam svakog dana demonstriraju koliko daleko može ići ljudsko tijelo, čak toliko da bi neki od njih bez problema mogli biti superjunaci. Donosimo kratak pregled onih koji su još korak bliže superjunaštvu zahvaljujući svojim nadimcima.

Superman

Izvor fotke: rumorsandrants.com

Na svijetu postoji samo jedan Shaquille O’Neal. Shaq uglavnom sam sebi daje nadimke, a neki od njih ostanu u svakodnevnoj upotrebi kao Shaq Fu ili Diesel, a neki budu zaboravljeni prije nego što ih itko osim Shaqa stigne izgovoriti (kao Osama Bin Shaq ili jugonostalgičarski Shaqovic). Na tankoj liniji između ta dva scenarija balansira nadimak Superman – zahvaljujući tetovaži Superman loga koju Shaq fura na nadlaktici.

Shaq je glumio jednog DC-evog superjunaka na filmu, ali o tom nećemo pričati jer je presramotno (zove se Steel, ako poželite pogledati nešto zbog čega ćete si iskopati oči).

Superman #2

Dwight Howard ne može pobjeći od usporedbi sa Shaquille O’Nealom, a čini se da to ni ne želi. 2008. godine se pojavio na natjecanju u zakucavanju ogrnut Supermanovim plaštom i sa Superman logom na prsima. Mi ga češće zovemo Veliki Plačljivac, ali mislimo da se njemu jako sviđa “Superman“.

Flash

Shaquilleov utjecaj je ogroman. Jednom kad vas Shaq prozove jednim imenom – to ime ostaje. Tako je Dwayne Wade zapeo s nadimkom Flash zbog svoje eksplozivnosti i brzine, ali je kasnije odlučio da ne želi da ga tako zovu. Njegovo rješenje? Nadimak WoW – Way of Wade. Nije se zadržalo. Previše je podsjećalo na World of Warcraft.

Human Torch

Human Torch je dio Fantastične četvorke s kojom šira hrvatska javnost nije previše upoznata zahvaljujući usranim filmovima koje Hollywood izbacuje, ali Torch je jedan opak i snažan superjunak – baš kao i Steph Curry koji je uvijek vruć kad treba šutirati što je dokazao prošle sezone kada je u vitrine potrpao svoju prvu nagradu za MVP-a sezone, a u prvoj utakmici ove sezone je postigao 40 koševa, od čega 24 u prvoj četvrtini. On fire.

Batman

Pierre-Emerick Aubameyang je hit njemačkog prvenstva gdje dijeli prvo mjesto na listi strijelaca s bivšim igračem Dortmunda – Robertom Lewandovskim. Nakon što je jednom prilikom zabio protiv Schalkea, on i Marco Reus su navukli maske Batmana i Robina. Aubameyang očito voli superjunačke proslave jer je u prošlosti već jednom proslavio pogodak sa Spidermanovom maskom.

U našim srcima ionako postoji samo jedan Batman i jedan Robin – Delboy i Rodney.

Spiderman

Jeremie Janot je 16 godina branio za St. Ettiene, a svijet je obišla snimka u kojoj je odjeven kao Spiderman na službenoj utakmici. U sezoni 2006-2007 proglašen je najboljim vratarom francuske Ligue 1.

No još jedan vratar je prozvan Spiderman. Uomo aragno je nadimak Waltera Zenge, velikog talijanskog vratara koji je najpoznatiji po nesavladivosti u dresu Intera. Jedan novinar je čak naslovio članak napisan u čast Zengi “Spiderman nikad ne umire”.

Black Panther

Možda nadimak nema veze sa superjunakom, ali Eusebio je jedan od najvećih superjunaka s loptom

Možda nadimak nema veze sa superjunakom, ali Eusebio je jedan od najvećih superjunaka s loptom

Jedan od manje poznatih superjunaka na našim prostorima je Black Panther koji je nastao kao reakcija Marvela na čitavu borbu za građanska prava. Crnom panterom su zvali i Eusebija, najvećeg portugalskog igrača svih vremena. Ovo je vjerojatno slučaj koji nema veze sa stvarnim stripovskim junakom, ali svejedno smo ga odlučili ubaciti na listu da se možete praviti važni u razgovoru sa svojim imaginarnim prijateljima koje ionako ne zanimaju ovakve teme.

Hulk i malo manje Hulk

Poznato je da su Brazilci slobodniji po prezentaciji sebe i svog imena u svijetu sporta. Ronaldo, Ronaldinho, Marquinhos… Sve nadimci. Ali ovaj igrač je otišao najdalje od svih igrača s ove liste i uzeo je ime superjunaka. Ne krivimo ga uopće. Ako itko smije koristiti nadimak Hulk – to je svakako on. Njegovo ime je Givanildo Vieira De Souza i igra za Zenit St. Petersburg, a kida mreže svojim udarcima.

Nogometni putnik Nicolas Anelka je prozvan The Incredible Sulk (parafrazirani Hulk) jer je tih, nedostaje mu entuzijazma i stalno se duri zbog nečeg (sulking – durenje).

Anelka pozelenio od durenja

Anelka pozelenio od durenja

Iron Man

A.C. Green je NBA košarkaš koji je igrao u najviše utakmica zaredom. Čovjek je započeo niz u osamdesetima i nije propustio niti jednu od 1192 utakmice. Zbog toga je prozvan Iron Man. Još zanimljivija je činjenica da je propustio svega 3 utakmice u karijeri. Odigrao je ukupno 1278 utakmica od 1281, što iznosi opakih 99.8 posto. Ove zvjezdice danas što se valjaju i umiru za svaku sitnicu… Treba im biti neugodno.

TAGOVIbatman košarka nogomet sport superjunaci superman

Komentiraj