Report

xmas iza ćoška

Banner300


Spremni za kobase i vino? Saznali smo kada kreće Advent u Zagrebu, a jedna nova lokacija oduševit će sve

Piše , Objavljeno

Zagrebački advent je proglašen najboljim u Europi tri godine zaredom pa nas nekako zanima tko je u tom žiriju koji to bira svake godine – sve sami iseljeni Zagrepčani ili? Nije baš da se šmucamo po Adventima diljem Europe, odradili smo ih nekoliko (više slučajno nego namjerno, Grinchevi u duši, ah štaš), ali ne vidimo prevelikih razlika u temi ni izvedbi.

Nego – dosta s grinchanjem. Advent kreće u subotu 1. prosinca, a trajat će sve do siječnja 2019. godine. Zagrijavanje kreće već u četvrtak, 28. studenog.

Ako božićnog duha nemate, izbjegavajte ove lokacije – ali ako volite dobro pojesti, popiti, istrošiti se, kupovati poklone i sretati sve ljude koje znate, Advent je place to be.

Zagrebački advent će ove godine imati tri teme. Jedna je inspirirana Ivanom Brlić Mažuranić i bajkama – što nam je drago jer se I.Bee treba znatno više promovirati i podigla je granicu pričopričanja na novu razinu. Druga tema će biti klasična glazba što nam je draže od neizbježne Mariah Carey i Chrisa Ree, ali nekako se bojimo da će nas i oni dočekati. Treća tema je ekologija i partneri Adventa će se truditi izbjegavati plastičnu ambalažu. Jedva čekamo da pojedemo kobasicu s kartonskom vilicom.

U kinu Europa će kroz 12 mjesec biti dostupni božićni filmovi, to nas zanima jer nam je kino Europa jedno od najdražih mjesta u gradu, a vidjet ćemo koji božićni filmovi će biti u pitanju. Nadamo se da će bar jednom biti prikazan Umri muški.

advent u zagrebu zagreb zagrebački božić

Osim tradicionalnih lokacija, jedna nova lokacija će biti predstavljena na Maksimiru. Ništa od kuhanog vina na centru stadiona uz Nives Celzijus, u pitanju je zabava za cijelu obitelj nastala u suradnji sa ZOO vrtom Zagreb. I Advent Stara Tkalča bi mogao biti zanimljiv, prikazat će tradicionalne obrte.

TAGOVIadvent božić zagreb zagrebački advent

Komentiraj