Report

Ništa seks, samo lizanje

Banner300


Starica Hava Čelebić liječi ljude tako da im liže oči, a do sada ih je “spasila” više od 5 000

Moderna medicina je u posljednjih 100-tinjak godina uvelike napredovala, ali još uvijek nije uhvatila korak s babom Havom i njenim čudotvornim jezikom!

Piše , Objavljeno

O 80-godišnjoj Bošnjakinji Havi Čelebić iz sela Crnjevo se već itekako pisalo, ali ova nevjerojatna starica koju mnogi zovu baba Hava, i dalje izaziva divljenje i čuđenje svih koji se s njom susretnu. Ona je naime jedina osoba na svijetu koja ljude liječi lizanjem očiju (doslovno, lizanjem očnih jabučica), a pošto njezina djeca ne žele nastaviti ovu praksu, koju je baba Hava naučila od jedne starice iz svog sela koja se također zvala Hava, jer im se tako nešto gadi, s njom će vjerojatno i umrijeti metoda koja je toliko alternativna, da se čak i alternativci pomalo ograđuju od nje.

hava 1

Baba je do sada lizanjem očiju izliječila preko 5 000 ljudi, a ekipa joj dolazi sa svih strana svijeta. Postupak liječenja je jednostavan: alkoholom dezinficira jezik nakon čega pacijent raširi svoje vjeđe, a Hava jezikom poliže jabučicu i riješi problem. Naravno, ne može liječiti nikakve bolesti koje nemaju veze s očima, ali bilo kakvi problemi, prvenstveno oni nastali stranim tijelima poput metala, stakla ili prašine, nestaju sa svega par lizova.

hava 2

Simpatična bakica kaže kako svoje usluge inače naplaćuje 70-ak kuna, ali onima koji su nezaposleni ili u financijskim problemima to učini besplatno. Ne negira modernu medicinu, ali tvrdi kako nekada niti ona nema odgovore i rješenja na neke probleme, pa je mnogim ljudima jedina opcija okretanje narodskoj i alternativnoj medicini. U šali kaže kako njezini sumještani namjeravaju odrezati njezin jezik nakon što umre u nadi da će moći nastaviti njezinu praksu, ali bojimo se kako je tajna ipak u babi i njenoj tehnici, a ne samom jeziku. Ne znamo baš dal bismo se podvrgnuli ovakvom procesu, ali da je nužda… ma neka baba liže!

TAGOVIalternativna medicina baba hava BIH hava čelebić lizanje očiju medicina oči