Report

Banner300


Što je muškarac bez brkova

Upravo je održano osmo svjetsko natjecanje najvećih brkajlija i bradonja. Idesh! Magazin uvodi vas u svijet podnosnih šuma.

Piše , Objavljeno

Ovaj mjesec održano je osmo svjetsko natjecanje ponosnih vlasnika najvećih, najgušćih i najbolje oblikovanih brkova i brada. Iako se održava od 1990. godine, u početku organizacija nije bila baš najbolja pa je prvo natjecanje skoro završilo i kao posljednje, ali nakon 1995. stanje se sredilo tako da se sada natjecanje održava svake dvije godine, uglavnom u različitim državama, iako je već četiri puta održano u Njemačkoj.

Ove godine, tu čast je imao Brighton u Velikoj Britaniji. Cilj održavanja natjecanja je promicanje dobrih odnosa i druženje između članova klubova brkonja diljem svijeta, poticanje nošenja i njegovanja facijalnog krzna, dobivanje novog članstva i prikupljanje sredstava za humanitarne svrhe.

Natjecanje je podijeljeno u tri glavne kategorije od kojih svaka ima nekoliko svojih potkategorija. Glavne kategorije su:brkovi, u kojoj sudionici mogu predstaviti šest različitih stilova ispodnosne gusjenice (prirodne, engleske, Dali, imperijalne mađarske ili brkove slobodnog stila), zatim djelomične brade (s potkategorijama kozja, kineska, mušketirska, imperijalna, slobodni stil i slobodni stil sa zaliscima) i naposljetku potpuna brada (potkategorije su joj Verdi, Garibaldi, prirodna brada, prirodna brada sa stiliziranim brkovima i brada slobodnog stila).

U svakoj potkategoriji, strogo su propisana pravila oblika, dužine i dopuštenih sredstava za oblikovanje, a i najmanje odstupanje rezultira prebacivanjem u drugu kategoriju ili diskvalifikacijom, jer s brkonjama nema šale.

Budući da ste vjerojatno sada već i sami zainteresirani da uzgojite brk koji će predstavljati ponos vas i vaših bližnjih ili ste možda već ponosni vlasnik istoga, ostaje vam samo da osnujete prvi domaći klub brkonja i brižno uzgajate svoj ponos do novog svjetskog prvenstva koje će se održati u svibnju 2009. na Aljaski (SAD) i tamo se suočite s najmaljavijim ljudima svijeta.

Curke drž’te gaće, frajeri drž’te curke – slijedi galerija najžešćih brkonja i bradonja!

TAGOVIbrkovi najveće natjecanje

Komentiraj