Report

Pomaknuta vizija

Banner300


Svjedočite stvaranju kulta Roba Rhineharta i njegove pomaknute vizije budućnosti

Piše , Objavljeno

U dalekoj i čudima ispunjenoj zemlji zvanoj SAD jedan čovjek pokušava na silu pogurati ljudsku (r)evoluciju i to korištenjem jednog od najkontroverznijih simbola filmske povijesti!

rob rhinehartDavne je 1973. godine po romanu Harrya Harrisona snimljen fantastični SF Soylent Green, napetica u kojoj Charlton Heston otkriva kako se u bližoj nam budućnosti hrana za mase (znana i kao “soylent”) pripravlja od _____ (nećemo spoilati za mnoge koji ovaj film nisu pogledali, a svakako bi trebali), a sada, više od 40 godina nakon takve mračne vizije budućnosti jedan ludi i nabrijani Amer pokušava profurati gotovo istu takvu ideju. Njegovo je ime Rob Rhinehart, a ne tako davno je patentirao svoj čudnovati napitak pripravljen od riže, zobenog brašna i algi te ga nazvao, pogađate, Soylent. Javnost je ostala podijeljena njegovim “izumom”, stručnjaci su se složili kako ova mješavina nikako ne može zamijeniti hranu, a mediji ga uglavnom ismijavaju. Zato je Rhinehart odlučio otići korak dalje…

Soylent – VICE reportaža:

Glumeći nekakvu mješavinu daleko manje uspješnog Elona Muska i ekipe iz Scijentološke crkve, Rob je nedavno objavio svoj manifest u kojem daje jasne smjernice za boljitak čovječanstva i pokušava nas zatupljene mase podučiti kako da evoluiramo i spasimo naš planet. Naravno, to radi pod iluzijom da se prvi na svijetu sjetio kako moramo početi koristiti obnovljive izvore energije i prestati ratovati jedni s drugima te zajedno raditi na boljitku cijele planete, ali kao i svaki budući vođa kulta daje uistinu zabavne argumente za svoju viziju života. Otprilike nešto kao srednjoškolac kojem daš da napiše novu sezonu True Detectivea. A gdje je u svemu taj njegov Soylent? Pa sa Soylentom sve počinje i završava, naravno, a tko zna… možda jednog dana svi budemo slavili Vrhovnog vladara Rhineharta Veličanstvenog, demigoda koji je našoj napaćenoj planeti donio spas!

TAGOVIbudućnost manifest nadomjestak hrani objava rob rhinehart soylent soylent green

Komentiraj