Report

elon pobjeđuje!

Banner300


Teslin Model X proglašen najsigurnijim SUV-om svih vremena

Piše , Objavljeno

Žao nam je, Volvo, napravi mjesta na tronu za novog kralja.

Elon Musk je napravio nemoguće, električni SUV koji je dobio najviše ocjene u svakoj kategoriji na onim nasilnim testiranjima gdje lutkama ispada glava nakon sudara. Testove je radila National Highway Traffic Safety Administration, a Model X je prvi SUV koji je uspio zaraditi pet zvjezdica u svakoj kategoriji i potkategoriji.

Struktura vozila mora držati vozača sigurnim te apsorbirati što više energije u potencijalnom sudaru, a provjeravaju se i sigurnosni pojasevi (koje bi bilo najbolje ipak prikopčati, nema veze “što vam je vruće”) i airbag sustav.

Ako te interesira razbijanje skupog automobila u svrhu sigurnosti, pogledaj to ovdje…

Što znači pet zvjezdica za Model X? Osoba koja se nađe u tom prekrasnom automobilu prilikom nesreće ima 93% šanse da odšeta nakon nesreće bez ikakve ozbiljne ozljede. Ako izuzmemo SUV vozila (Sport Utility Vehicle jel’), jedini automobil koji je postigao ovakve rezultate na sigurnosnim testovima je još jedna Teslina pila – Model S.

Na godišnjem sastanku dioničara, Elon Musk je predstavio i novi Model Y, a uvjerio je sve da će se Model 3 (prvi koji nije slovo, prvi koji ćemo si moooožda moći priuštiti) početi proizvoditi u srpnju.

TAGOVIautomobili Električni automobili Elon Musk tesla

Komentiraj