Report

Šteta

Banner300


Nevjerojatna priča o dva nogometaša koji su imali sve, a onda su jednostavno ‘izgorjeli’ do te mjere da su prestali igrati prije 30. godine

Piše , Objavljeno

Svi znamo onog jednog prijatelja/poznanika koji je mogao igrati nogomet za najveće klubove, ali to se ipak na kraju nije ostvarilo. Razlog tome nije manjak talenta ili sposobnosti. U takvim slučajevima su to vrlo često popratne okolnosti na koje ti mladi igrači ne mogu utjecati, ali najčešći problem na koji mogu utjecati, a ne uspijevaju ga savladati, su oni sami.

Mi smo sami sebi najveći prijatelji, ali i najveći neprijatelji. Naša glava nas s prečestim razmišljanjem više zna kočiti, nego osloboditi. Slična situacija se dogodilo s nekoć mladim nadama koje su na svojim leđima trebale nositi njemačku reprezentaciju u nadolazećim godinama, a to su Mario Götze i Andre Schürrle koji je nedavno u 29-oj godini odlučio završiti karijeru.

Očito je da pobjednici Svjetskog prvenstva 2014. nisu mentalno dorasli ispuniti vlastiti potencijal kao i očekivanja javnosti, što je bio, vjerujemo, najveći pritisak.

U ovom 15-minutnom dokumentarcu je na odličan način prikazan njihov brzi uspon i jednako brzi pad.

Naslovna fotografija: Shutterstock.com

TAGOVIdortmund Götze Schürrle