Report

beedazzled

Banner300


VIDEO Očarani smo obrambenim mehanizmom pčela – izgleda predobro, ali ćemo mi ipak biti na distanci

Piše , Objavljeno

Surfajući internetom naiđemo na video koji nam preporučuje YouTube. Odlučili smo upasti u zamku i kliknuti. Naslov je zvučao privlačno, a i video je bio kratkog trajanja, sve plusevi za naš već godinama izranjavani attention span.

meme attention span izvore memegenerator

Nismo mogli vjerovati što smo vidjeli. Gledali smo u nekakva viseća kamenja koja su napravljena osrednjom CGI tehnikom, to smo bar na prvu pomislili. Uključili smo zvuk i ostali smo… jel bed ako kažemo “paf”?

Kao prvo, to nije CGI, kao drugo to su pčele koje se nalaze oko svoje košnice. Saznajemo kako je to njihov obrambeni mehanizam protiv grabežljivaca. Njihovi prirodni neprijatelji su u tom slučaju stršljeni. Kada im se jedan od “arch-nemesisa” približi oni naglim pokretom donjeg abdomena (čitaj: guzicom) tjeraju od sebe. Magija se događa zato što se to twerkasto gibanje pčela izaziva dojam valova jer se kreću, kako bi plesači to nazvali, u kanonu. Efekt tih valova izgleda očaravajuće.

Pomislili smo da je to ubacio netko, tko je prosječno dobar u Adobe After Effectsu, ali ne, to je majka priroda. Svaka čast, Majko Prirodo. #riječmajci

Naš mozak često ima autodestruktivne misli pa smo pomislili što bi se dogodilo kada bismo im se približili, ali vjerojatno to nikad nećemo saznati pa bolje da onda ne trošimo energiju na ove scenarije iz horora.

Pogledajte sami ovaj random odabran video. Nećete postati pametniji, ali ćete potrošiti vrijeme na mobitelu bar na nešto poučno, a ne na smaranju zbog Mihaelinih storija ručka.

TAGOVIpčele