Report

mrš mrš mrš

Banner300


VIDEO Puma lovi planinara 6 minuta – umrli smo od straha zajedno s njim

Piše , Objavljeno

Zamisli, planinarite kežualno, ponosni na sebe kako ste se izvukli iz kreveta i napravili nešto dobro za vaše tijelo i um, a iz grma vam izleti neman dužine dva metra i želi vas malo gricnuti za vrat.

Mladi Amerikanac Kyle Burgess se našao točno u toj situaciji. Možda je njegova prva pogreška bila ta što je pokušao snimiti male slatke pumice, ali nije računao na to da je u blizini mama. Kyle je nastavio snimati taj susret koji je trajao šest minuta. Punih 360 sekundi ga puma prati te je i nasrnula na njega nekoliko puta jako agresivno. U tim trenucima bi mi pomislili: “Gotovo brate…” Nama su trnci prolazili kralježnicom gledajući to.

.

Kunkyle, kako glasi njegov naziv na Instagramu, je napravio jednu dobru stvar – nije okrenuo leđa pumi i krenuo bježati u panici. Taj čin predatorima “aktivira” njihov instinkt za lovljenje, htjeli oni vas pojesti ili ne. Očito je da puma nije htjela Kylea za večeru, nego je samo branila svoje mlade, a prema riječima stručnjaka – on je itekako imao sreće u ovom susretu.

Naravno da je mogao postupiti bolje. Primjerice, mogao je biti glasniji, ne ići “golih ruku” i sam planinariti u području gdje može biti takvih grabežljivaca. Navodno je bolje krenuti prema životinji, nego ići unazad, ali nismo baš sigurni u to. Razmišljali smo i o tome je li se trebao spustiti po kamen ili ne, ali u tom trenutku bi izgubio “veličinu” što je vjerojatno jedini razlog zašto puma nije nasrnula na njega.

No, najveća pogreška je što nije snimao u landscape modeu. Ova godina je već dovoljno sj**ana, ne treba nam još taj loš format snimanja.

P. S. Da, skužili smo da je “cougarsica” ostavila svoju djecu i otišla u lov za mladim muškarcem, tako tipično.

TAGOVI6 min cougar puma