Zanimljivosti

humanost tehnologije

Banner300


Animal-friendly cirkus: ovaj cirkus koristi holograme umjesto pravih životinja

Piše , Objavljeno

Cirkus je mnogima lijepa uspomena iz djetinjstva. To je magično mjesto puno klaunova, letećih akrobata i raznih životinja iz cijelog svijeta.

Nažalost, cirkus ima i svoju tamnu stranu koju smo otkrili još kao mali kada smo prvi put gledali Dumba i ronili suze na njegovo odvajanje od mame. Ono je i žarište okrutnosti nad životinjama jer su lavovi, slonovi i druge životinje često izloženi teškim uvjetima i kaznama za zabavu publike.

Sada njemački cirkus zauzima drugačiji pristup koji je skroz na skroz high-tech i s nultom stopom okrutnosti, koristeći  holograme u njihovom cirkuskoj točki umjesto živih životinja.

Prema Bored Pandi, Circus Roncalli, posluje od 1976. godine, ali se sada upustio u korištenje holograma umjesto životinja tijekom svojih nastupa, što je postignuto impresivnom paletom 3D projektora.

“Roncalli je htio stvoriti 3D holografske slike od projektora dok je popunjavao arenu širine 32 metra i 5 metara dubine sa 360 ° vidljivosti za cijelu publiku.”

To je inovativno rješenje koje zadržava spektakl cirkusa na nov, human način. U fotografijama i videozapisima, svjetlucavi plavi slon izgleda posebno impresivno. Također nije svaki dan moguće vidjeti plutajuću zlatnu ribicu od 10 metara, a mogućnosti su beskrajne.

TAGOVI3 D cirkus hologram