Zanimljivosti

ew.

Banner300


Direktor Levi’s-a nije oprao svoje traperice 10 godina i tvrdi da ne bismo trebali ni mi

Piše , Objavljeno

Ako upravo želite baciti svoje omiljene traperice u perilicu, zaustavite se prije nego što napravite veliku pogrešku.

Barem tako kaže glavešina najpoznatijih traperica, Chip Bergh, koji inzistira na tome da ljudi nikada ne bi trebali prati traperice jer pranje uništava materijal.

Glavni izvršni direktor tvrtke prvi je puta šokirao javnost prije pet godina kada je otkrio da u 10 godina koliko je nosio svoje omiljene traperice, one nikada nisu vidjele unutrašnjost perilice. Umjesto toga, on samo očisti određenu mrlju, ili u najgorem slučaju, pere ih na ruke kad im je potrebno brzo osvježenje.

Ali sada se opet vratio s izjavom CNN-u, u kojoj je poručio ljudima da odmah prestanu prati svoje traperice.

“Ako pitate prave ljubitelje trapera, svi će se složiti da nikada ne stavljate traperice u perilicu.

via GIPHY

Ako ne već gađenje, ova izjava u najmanju ruku izaziva očitu zabrinutost zbog velikog broja klica koje se moraju nakupiti na trapericama koje nisu dobro oprane u više od deset godina.

via GIPHY

 

Prema Kelly Love, suosnivačice i direktorice branda za čišćenje Branch Basics, to nije problem. Ona kaže da će samo njihovo stavljanje na sunce, da dobiju malo zraka, učiniti čuda.

“Naravno, to ovisi o tome gdje nosite traperice i što je na njima, ali normalno trošenje neće predstavljati prijetnju zdravlju i nije razlog za gađenje. Sunčanje vani na vrućem suncu nekoliko dana – idealno dok nestanu mirisi – zapravo je bolje od pranja.”
Ne samo što ne pranjem čuvate vaše traperice, već čuvate i okoliš, nadodaje:
“Sunčanje je također bolje za okoliš, čuva vodu i energiju, i, u stvari, dobra je praksa za svu odjeću jer smanjuje broj pranja potrebnih za uklanjanje kemijskih ostataka.”
a ukoliko živite negdje gdje nema pretjerano sunca, sličan efekt postići ćete ako traperice stavite u…frižider.

via GIPHY

Autor i mikrobiolog Jason Tetro rekao je za Well and Good: “Uspjet će, ali temperatura treba biti ispod -18 stupnjeva Celzija. Ako to učinite, postoji dobra šansa da ćete ubiti 90 posto bakterija.”
Super ste ekipa, ali mislim da ću nastaviti prat svoje traperice, unatoč tome što to nije “najbolje za njih”, jer alternativa nije najbolja za moje psihičko zdravlje, kao ni romantične odnose.
I još jednom- EW.
 

 

 

TAGOVIjeans levis traperice

Komentiraj