Zanimljivosti

oko babino

Banner300


Liječnici joj izvukli 27 kontaktnih leća iz desnog oka – kako se ovo uopće dogodi?

Piše , Objavljeno

Kako? Jedino pitanje koje imamo je “KAKOOOOOOOO?” i to sa vrha najviše planine, na koljenima, s rukama na glavi tzv. duplim facepalmom.

Možda opravdanje leži u godinama “optužene” koja je tijekom ovog operativnog zahvata imala samo 27 leća u oku. Kažu kad si stariji da zaboravljaš stvari. E pa ona ih je zaboravila podosta. Tako izvještava NPR.

Gospođa iz Birminghama je išla na rutinsku operaciju sive mrene kad je anesteziolog pronašao plavkastu masu za koju se ispostavilo da je 17 leća skeljenih zajedno uz pomoć sluzi. Kasnije je pronađeno još deset leća u istom oku (samo desno!), a u lijevom oku nijedna.

Pacijentica se nije nijednom požalila na bolove ili ikakve smetnje, osim smanjenog vida u tom oku.

Nakon dva tjedna na kontrolnom pregledu je rekla kako se puno bolje osjeća te da je mislila kako je prijašnja fizička neugoda uzrokovana samo godinama i suhim očima.

Zaključak? Ako nosiš leće, redovito idi na profesionalne očne preglede, čak i ako naručuješ leće na Internetu. Ako se leće ne provjeravaju i nadziru, mogu čak i uzrokovati ozbiljne infekcije čija je moguća posljedica i gubitak vida.

27 leća! To mora da je neki rekord u kategoriji “koliko predmeta mi stane u desno oko” – a leća je savršeno oblikovan predmet za taj izazov.

TAGOVIleće liječnici oko

Komentiraj