Zanimljivosti

Banner300


Muškarac spasio život nepoznate žene pomoću tehnike oživljavanja koju je naučio gledajući “The Office”

Piše , Objavljeno

Micheal Scott, regionalni menadžer Dunder Mifflina i neiscrpan izvor mudrosti, razlog je zašto nam je ‘The Office’ jedna od najdražih serija ikad. Lik koji se na prvu činio toliko iritantan, kako svojim zaposlenicima, tako i nama koji smo ih gledali s malih ekrana,  kroz već nekoliko epizoda zavukao se pod kožu svima. Svojim izrazito glupim humorom uspio nas je nasmijati čak i kada bi po stoti put ponovio najizlizaniju foru na svijetu “That’s what she said.”

Od Michael Scotta naučili smo svašta. Kao to da je u redu imati mane.

Guess what, I have flaws. What are they? Oh, I don’t know. I sing in the shower. Sometimes I spend too much time volunteering. Occasionally I’ll hit somebody with my car. So sue me… No, don’t sue me. That is the opposite of the point that I’m trying to make.

Ili da je ok ponekad biti tužan.

“Society teaches us that, having feelings and crying is bad and wrong. Well, that’s baloney, because grief isn’t wrong. There’s such a thing as good grief. Just ask Charlie Brown.”

No, najbitniju lekciju Michael Scotta, usvojio je njegov prezimenjak, 21-godišnji Cross Scott iz Arizone, koji je zahvaljujući Michaelu jednoj ženi spasio život.

Naime, u jednoj sceni trener prve pomoći pokazuje Michaelu i drugima da bi trebali izvoditi CPR u skladu s Bee Geesovim hitom Stayin ‘Alive.

Cross se vozio se kada je na cesti primjetio zaustavljen auto s upaljenim svjetlima. Zaustavio se da vidi može li pomoći, ali otkrio je da žena iznutra ne reagira. Ne mogavši otvoriti zaključana vrata, razbio je prozor u autu kamenom, a zatim ju krenuo oživljavati.

Nikad se nisam pripremio za CPR u životu“, rekao je Scott. “Nisam imao pojma što radim.

Srećom, mladić se sjetio gore spomenute epizode Ureda, te je počeo pjevati Stayin’ Alive naglas dok je izvodio kompresiju prsa na ženi čije je lice već postalo plavo zbog nedostatka kisika.

Nakon 60 sekundi, žena je ponovno počela disati. Ostali vozači koji su također stali pomoći, pozvali su hitnu, a doktori su rekli da je Scott svojim postupkom spasio ženi život.

Ah, ah, ah, ah, staying alive, staying alive!

TAGOVICPR oživljavanje the office

Komentiraj