Zanimljivosti

Banner300


Ovaj velški grad ulaže 200 tisuća dolara u “posebne wc-e” kako bi spriječili khm odnose

Piše , Objavljeno

Porthcawl, mali gradić u Walesu, odlučio je krenuti u borbu protiv nasilja i bluda na jedan poprilično čudan i skup način. Naime, ovaj gradić će potrošiti 200.000 dolara na obnovu i izgradnju posebnih javnih wc-a.

Posebnost ovih javnih zahoda leži u tome što su opremljeni razno raznim senzorima, alarmima i opremom koja će se aktivirati u slučaju da se u javnom wc-u odigravaju nekakve zabranjene aktivnosti koje uključuju nasilje, seks, pa i one odlaske s frendom na “popravljanje”.

Iz ovog futurističkog wc-a štrcat će mlazovi vode kad god senzori osjete “nasilnu” aktivnost. U tom trenutku će se također otvoriti vrata i upaliti glasni, piskutavi alarm. Unutar wc-a, senzori za težinu, nadzirat će aktivnost i osigurati da se u toaletu nalazi samo jedna osoba. Zidne i podne obloge s visokim pritiskom također će biti dio toaletskog asortimana, a vlasti se nadaju kako će ovo spriječiti pušenje, drogiranje i crtanje grafita.

via GIPHY

Čini se da se stanovnici Porthcawla u wc-ima neće moći zabavljati ni sami. Naime, ako je i samo jedna osoba predugo u wc-u, čuti će poruku upozorenja, a svjetla i toplina isključit će se. Živo nas zanima kako će ta poruka zvučati.

“Dear Sir, you are taking a shit for too long. Please abort the process and put your pants on.” ?

ili

“Please stop snorting and leave the premises”?

U svakom slučaju, i obično vršenje nužde u ovakvom wc-u činilo bi nam popriličan stres.

Ovi wc-i su, čini se, velškom gradiću bili potrebni jednako kao Zagrebu Bandićeve fontane. Nitko ih nije tražio, svejedno su ih dobili. Reakcije građana pokazuju očito nezadovoljstvo novom gradskom investicijom.

Čini se da svaka država ima svoj grad koji ima svog bandita.

TAGOVIjavni WC Porthcawl Wales