Zanimljivosti

desi se

Banner300


Veterinari liječili “egzotičnu” pticu pa shvatili da je to samo galeb prekriven curryem

Piše , Objavljeno

Jedan brižni prolaznik u Velikoj Britaniji ugledao je na cesti narančastu pticu za koju je pomislio da se radi o nekoj egzotičnoj vrsti te ju odnio u bolnicu za divlje životinje Tiggywinkles.

“Nismo imali pojma što očekivati – i nikad ne bi pogodili!” napisala je bolnica u Facebook objavi. Ptica, kako se ispostavilo, nije bila nikakve egzotične sorte već je samo bila pokrivena curryem ili kurkumom.

Osim što je malo neobično mirisala, inače je bila zdrava. Nazvali su je Vinny po indijskom jelu vindaloo, a ptica je puštena u prirodu nakon temeljite kupke. Osim što je nakon kupke izgledala pomalo istraumatizirano, nije joj ništa, potvrđuju iz bolnice.

Screenshot_18

No ovo naime nije prvi put da su stručnjaci za divlje životinje morali liječiti pticu natopljenu curryjem. 2016. godine galeb Gullfrazie pao je u bačvu s piletinom tikka masala dok je pokušavao maznuti hranu iz tvornice u Velikoj Britaniji. Prema The Guardianu, veterinarski tim ga je uspio oprati i vratiti u njegove izvorne boje, ali miris curryja se zadržao.

“Ono što nas je najviše šokiralo bio je miris”, rekla je tada veterinarska sestra Lucy Kells. “Mirisao je nevjerojatno, jako je mirisao.”

Ok Lucy… jesi sigurna da nisi jadnog Gullfraziea tako mariniranog bacila u pećnicu?