Zanimljivosti

što si rekao?

Banner300


Žena dobila rijetku bolest zbog koje više ne čuje… ali samo muškarce

Piše , Objavljeno

Mislim da nema puno bolesti na svijetu za koje bi ikad pomislio- “joj, baš želim bolovat od ovoga“. Ali, ako ćemo biti iskreni, svi smo makar jednom u svađi s partnerom pomislili “joj, kako bi bilo dobro da samo prestane pričati” ili da ih jednostavno ne čujemo. Moguće da jedna žena ima jako dosadnog dečka i poželjela je ovo malo više puta nego svi mi ostali. Ili se naslušala malo previše mensplaininga i Bog joj se odlučio odužiti na jedan neobičan, ali vrlo učinkovit način.

Naime, gospođica Chen iz Kine, jedne je noći otišla u krevet nakon mučnine i zvonjenja u ušima, piše Daily Mail. Sljedećeg jutra nije mogla čuti glas svog dečka ili glasove drugih muškaraca. Otišla je ravno u bolnicu gdje joj je dijagnosticirana vrsta gubitka sluha što znači da ne može čuti glasove muškaraca – samo žene.

via GIPHY

Mogla me čuti kad sam razgovarala s njom, ali kad je ušao mladi pacijent, njega uopće nije mogla čuti“, rekla je dr. Lin Xiaoqing. Pacijentici je dijagnosticiran djelomični gubitak sluha tj. gubitak sluha za zvukove niske frekvencije. Stanje je tako rijetko da ga samo jedan od gotovo 13.000 pacijenata koji imaju problem sa sluhom doživljava.

Nije posve jasno što joj je uzrokovalo gubitak sluha, iako Xiaoqing vjeruje da je uzrokovan stresom, a Chen je otkrila da je radila kasno i nije dovoljno spavala. Liječnici očekuju da će se Chen potpuno oporaviti i da će joj se sluh uskoro obnoviti.

Nadamo se da će u međuvremenu uživati u privremenoj blaženoj tišini od muškaraca u svome životu.

 

TAGOVIviralno

Komentiraj