Report

Žena platila namirnice pomoću čipa u ruci. Društvene mreže prestravljene

Burgundy Waller, na TikToku poznata kao „Chip Girl“ plaća svoje namirnice rukom
Burgundy Waller, na TikToku poznata kao „Chip Girl“ plaća svoje namirnice rukom Foto: TikTok screenshot
Ljudi preplavljuju društvene mreže u strahu zbog toga što TikTokerica plaća svoje namirnice “rukom”. Burgundy Waller, na TikToku poznata kao „Chip Girl“, tvrdi da joj je 2020. godine u ruku ugrađen čip koji koristi radiofrekvencijsku identifikaciju.
@chipgirlhere Reply to @fidgetsandmoore ♬ dance(256762) – TimTaj

U početku je koristila čip samo kao zamjenu za ključeve ulaznih vrata i kućnih ormarića, no Chip Girl je otkrila kako je došlo ažuriranje tehnologije.

@truthlocker A video of a woman paying for groceries with her hand at Whole Foods has now gone viral. Is this ethical? What are your thoughts? #conspiracy #conspiracytherory #truthlocker #fyp #newworldorder #conspiracytiktoktruth #conspiracytiktok #future #conspiracytheorieshub ♬ Suara Seram Sangat Mencekam – Kholil Buitenzorg

“To je precool”, nadodala je nakon transakcije.

Iako je to praktičan način da se više nikada ne morate izgubiti ili zaboraviti ključeva ili kartice, ova tehnologija nije legla svima. Neki su tvrdili da zapravo nije čipom platila kupovinu, a većina gledatelja bila je samo prestravljena upotrebom takve tehnologije, dok su se neki pozivali na Bibliju. Bilo je govora i o sigurnosti podataka na kartici i je li sam postupak implantacije siguran ili nije.