Report

Ima nas dovoljno

Banner300


Znanost i zakoni vjerojatnosti kažu kako svatko od nas negdje na svijetu ima barem jednog dvojnika

Piše , Objavljeno

Svatko od nas misli kako je poseban i tome možda je tako u filozofskom smislu, ali što se tiče vanjskog izgleda postoji vrlo velika vjerojatnost da ovog trena bijelim svijetom hoda barem jedan naš doppelgänger!

doppleU to da smo svi mi posebne i unikatne pahuljice snijega možete vjerovati u svoje slobodno vrijeme dok slušate neku indie srcedrapaljku, ali realnost stvari jest da svatko od nas na svijetu vjerojatno ima barem jednog dvojnika iliti doppelgängera, osobu čija je fizička sličnost s našim bićem zapanjujuća te bi vrlo lako mogli proći kao blizanci! Pfff, ja sam tijekom svog života naletio na barem 10-ak pravih doppelgängera (jeeeeej, imam najrandom facu na svijetu), ali znanost tvrdi kako to nikako nije nešto neobično već štoviše, logički i po svim zakonima vjerojatnosti zapravo i neizbježno!

Oko nas postoji određena količina genetske raznolikosti. Ako te karte pomiješate dovoljno puta, nakon nekog ćete vremena dobiti iste karte kao i na početku!“, objasnio je to doktor Michael Sheehan, profesor neurobiologije sa Sveučilišta Cornell. On tvrdi kako se, iako postoji mnoštvo različitih genetskih faktora koji određuju fizički izgled, na kraju dana ipak radi o konačnom broju mogućnosti koje se mogu ponoviti. Drugim riječima, ako postoji milijarda mogućih kombinacija, a na svijetu živi sedam milijarda ljudi, sve je poprilično jasno…
luka
Doktor Arthur Beaudet s Medicinskog fakulteta Baylor dodaje kako genetika određuje kako ćemo izgledati tako da je vrlo lako moguće da su doppelgängeri zapravo naši davni i daljnji rođaci. Ili se radi o nekakvoj multiverse shemi u kojoj postoji samo Jedan pravi koji želi ubiti sve ostale i postati ultimativno biće sposobno da implodira svemir? U svakom slučaju, pozdravite svog doppelgänger brata i sestru, jer oni najbolje znaju kako vam je!

TAGOVIblizanac doppelganger dvojnik genetika svijet znanost

Komentiraj