Sexy

Voliš više maratonski ili brzinski? Evo koliko bi dugo seks trebao trajati

Trajanje seksa
Trajanje seksa Foto: Shutterstock
Da bi obje strane bile zadovoljene i zadovoljne, seksologinja, Debra Herbenick za Fatherly objašnjava da nema nekog vremenskog okvira. „Netko voli seks na brzinu, netko se želi potpuno prepustiti i uživati duže vremena“ – objašnjava Herbenick.

Nije dobro kad se jako napališ jer eto ga, svršio. Nije dobro kada predugo traje jer se njoj eto, ne da više… Vjerujemo da svi muku muče s pitanjem na koje rijetko tko zna odgovor: Koliko dugo bi seks trebao trajati?

Trajanje seksa Trajanje seksa Foto: Shutterstock

Minute, minute…

Istraživanja seks terapetura donose prosječne vremenske okvire koliko bi seksualni odnos trebao trajati.

  • Prekratko (od minute do 2 minute)
  • Adekvatno (od 3 do 7 minuta)
  • Poželjno (od 7 do 13 minuta)
  • Predugo (od 13 do 30 minuta)

Podaci koje je prikupio Sauceydates.com ukazali su na to da muškarci i žene misle da bi seks trebao trajati 25 minuta.

Druga strana priče!

Psiholozi tvrde da kada žena kaže da prosječan seks treba trajati sat vremena, zapravo misle na 55 minuta vanjske stimulacije, a 5 minuta seksualne penetracije. Također ističu da većina žena preferira manju penetraciju jer će najvjerojatnije osjetiti vaginalnu bol.

Trajanje seksa Trajanje seksa Foto: Shutterstock

Čini se da bi, u prosjeku, žene htjele da penetracija bude kraća nego što bi to htjeli muškarci. Ženama je seks šlag na kraju cijele predigre, a muškarcima tek za vrijeme seksa počinje brutalni light show!

Bilo kako bilo, muškarci su sami sebi nabili mitove o maratonskom seksu koji (očito) kod žena slabo pali jer žene ipak više vole vanjsku stimulaciju koja će završiti strastvenim seksom u trajanju od nekoliko minuta, ali to i dalje ništa ne mora značiti. Svi smo različiti i imamo različite potrebe, tako da smo opet u banani…