Sport

go becks

Banner300


Ma kakvi trenerski život: David Beckham u novom izazovu – postaje vlasnik nogometnog kluba

Piše , Objavljeno

Becks je posljednju utakmicu odigrao prije gotovo pet godina, a sada će službeno nastaviti svoj nogometni put – samo u ulozi vlasnika.

Beckham je doveden u Ameriku kako bi tamo popularizirao ligaški nogomet, a zbog njega je i stvoreno “designated player” pravilo gdje se posebni nogometaši i velika imena ne stavljaju u sustav salary capa tj. njihove plaće se ne uzimaju u obzir kada se gleda ograničeni budžet svakog kluba.

Beckham živi na dva kontinenta, ali čini se da bi sada mogao trajnije preseliti u Miami, grad s fantastičnim noćnim životom u kojem će popularni Becks pokušati zakotrljati vlastiti klub.

Klub iz Miamija je posljedica četverogodišnjeg napora Beckhama i njegove vlasničke grupe. Za početak će klub početi s nogometnom akademijom, a plan je do 2020. zaigrati službene utakmice. Do 2021. godine bi trebao biti izgrađen i novi stadion vrijedan 200 milijuna dolara s 25 tisuća sjedećih mjesta.

“Ljudi me već ispituju koje igrače dovodimo? Još nismo u toj fazi. Da, imamo listu želja, da želimo stvoriti najbolju moguću akademiju koja će okupiti talentirane lokalne klince i napraviti od njih dobre igrače. To je prva stvar koju radimo, kasnije ćemo vidjeti…”

Beckhamov klub u Miamiju će biti drugi MLS klub u gradu, prošli se zvao Miami Fusion i prije 17 godina je prestao postojati. Hoćemo li vidjeti još jedan Miami Fusion ili neko drugo ime? Moramo čekati da se Becks odluči.

TAGOVIdavid beckham Miami mls nogomet nogometni novi klub

Komentiraj