Sport

Banner300


Najskuplje tenisice na svijetu: ove Nikeice prodane su za 3.5 milijuna kuna

Piše , Objavljeno

Trkače tenisice iz 1972. godine, jedne od prvih Nikeovih tenisica, prodane su u utorak na javnoj dražbi za 437,500 dolara čime su postale najskuplji par tenisica prodanih na javnoj dražbi.

Radi se o Nikeovom modelu Waffle Moon Shoes koje je dizajnirao Bill Bowerman, suosnivač Nikea, a uz to su jedini postojeći par “Mjesečevih cipela”, piše Guardian. Posebnost tenisica leži u specifičnom tragu koji ostavljaju na zemlji, a podsjećaju na otisak što su ga 1969. astronauti ostavili na Mjesecu. Tenisice isto tako nikada nisu nošene.

Tenisice je kupio kanadski investitor i kolekcionar Miles Nadal. Miles je uz njih kupio još  99 pari drugih rijetkih tenisica koje su ga došle još 6 milijončeka.

Cijena tenisica je ovolika zato što se radi o kolekciji od samo 12 pari tenisica, od kojih je dio podijeljen trkačima koji su se 1972. godine natjecali na kvalifikacijama za Olimpijske igre.

U svakom slučaju, čak i da gospodinu kolkcionaru ikada zaškripi, ne mora brinuti jer samo za 10 godina ove će Nikeice vrijediti i puno više.

TAGOVIkolekcionarstvo Nike tenisice