Sport

neymar ne mari

Banner300


Napokon znamo koliko Neymar zarađuje, dok mi spavamo – on zaradi milijune

Piše , Objavljeno

Neymar je srušio sve rekorde ikad što se tiče cijene prijelaza iz jednog kluba u drugi. Prije 19 godina to je isto napravio i Denilson koji je Sao Paulo zamijenio Real Betisom za 21.5 milijuna funti. Neymarov transfer? Samo (skoro) 10 puta skuplji. Paris Saint Germain je odriješio kesu i istresao Barceloni 198 milijuna funti pod noge. Ono što je još tužnije – od tih silnih novaca, Barcelona nije dovela nijedno konkretno pojačanje.

Neymar mijenja nogomet. Ne toliko na terenu koliko izvan terena – u prvim redovima NBA utakmica, na modnim showovima i u svlačionici.

My bro ?? #Repost @lewishamilton ・・・ It's Lit?? #LFW

A post shared by Nj ?? ? neymarjr (@neymarjr) on

Poglavito nas zabrinjava njegovo djetinjasto ponašanje prema “gazdi” PSG-a Edinsonu Cavaniju kojem je pokušao oduzeti izvođenje kaznenog udarca, a i veselio se kada je Cavani promašio. Možda ne bi promašio da mu suigrač nije poremetio unutrašnju energiju?

Kažu da novac mijenja čovjeka, možda se to dogodilo i Neymaru koji očajnički želi biti gazda. Nije mu to uspjelo u Barceloni gdje je vječno bio u Messijevoj sjeni, a sada se bori i s Cavanijevom vladavinom – iako nema sumnje da će mu šeici predati uzde kluba jer najveća (i najmarketabilnija) zvijezda mora biti sretna.

A koliko novca to Neymar zarađuje da se ponaša kako se ponaša? Njemački Der Spiegel je izvijestio da 25-godišnjak zarađuje više od 600 tisuća funti/680 tisuća eura tjedno.

Ako vas to nije zgrozilo – radi se o iznosu od 32.7 milijuna funti godišnje ili 88 tisuća funti dnevno. Neymar je sada najplaćeniji nogometaš svijeta, tjedno zarađuje više od Messija i Ronalda. Naravno – govorimo samo o nogometnim aktivnostima.

Mislite li da je nogomet postao bolji zbog rasta interesa koji je doveo i do rasta plaća nogometnim igračima?

Mi nismo pretjerano sigurni, ne želimo više ni Football Manager zaigrati s obzirom da vjerojatno nećemo moći dobiti ni Bernarda Šukera za manje od 20 milijuna funti.

TAGOVIneymar novac ugovor

Komentiraj