Sport

grananje

Banner300


Nikako nije u pitanju novac: španjolska La Liga će od ove godine neke utakmice igrati u Americi

Piše , Objavljeno

Španjolci se pokušavaju boriti protiv rastuće popularnosti engleske Premier lige, a odlučili su to napraviti gostujućim utakmicama preko Atlantica. Vjerojatno će se već od ove godine neke službene utakmice zaigrati na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država i sigurni smo da to neće biti susreti Alavesa i Rayo Vallecana.

2015. godine je La Liga otvorila ured u New Yorku, a Raul i David Villa su zaposleni kao ambasadori. La Liga se udružila i s organizatorima International Champions Cupa kako bi “pomogli razviti nogomet u SAD-u” (khm pare khm khm), a navodno planiraju održati brojne službene utakmice kod Trumpa u gostima – ali i dugo nakon što Trump bude bivši. Prvi plan je petnaestogodišnji, moglo bi se reći da je ovo ozbiljno i dugoročno.

Američke profesionalne sportske lige već odrađuju ovakve gostujuće angažmane po svijetu – NFL je odradio neke utakmice u Londonu i Mexico Cityju, a NBA momčadi gostuju posvuda. Već pomalo ustaljena praksa, a sigurni smo da popularnost jedne Barcelone ili Real Madrida može parirati jednim Atlanta Hawksima. Ne znamo samo kako će Španjolci reagirati ako im Amerikanci preotmu El Classico!

Što mislite o ovom potezu? Hoće li pomoći raširiti nogomet ili će izgoriti u plamenu? Javite nam u komentarima.

TAGOVIla liga nogomet primera sport

Komentiraj