Sport

Banner300


Nogometaši Lige prvaka kojima krivo izgovaramo ime svo ovo vrijeme – i mi i komentatori

Piše , Objavljeno

Ah. Jezik. Kompliciran, pogotovo ako je tuđi. Što u multinacionalnoj izmišljotini koju obožavamo kao što je Liga prvaka nije rijetkost. Često nogometnim zvijezdama krivo izgovaramo imena. Okej, jasno da hrvatiziramo i Kristijana Ronalda, ali nas boli kad uhvatimo nekakav stream ili igramo FIFAu i komentatori krivo izgovaraju imena ljudima koji su život posvetili najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Znamo kako nama padne mrak na oči kad nam netko izgovori prezime s naglaskom na krivi slog, možemo misliti kako je ovim likovima koji si čuju ime tisuću puta u jednoj utakmici – a i njihovim roditeljima.

Xerdan Shaqiri

Možda nas je Xavi razmazio, ali ovaj igrač Liverpoola se zapravo zove Đerdan Šetčiri. Teško nam povjerovati, ako nas netko želi ispraviti, samo dajte.

https://www.instagram.com/p/B2ZmdTxCMcJ/

Christian Pulisic

Mogao je igrati za hrvatsku reprezentaciju, ali je odabrao Ameriku. I to ne samo nogometno. Amerikanizirao je i svoje prezime pa je tako pravilan izgovor njegovog prezimena – joj, samo da nam očevi i djedovi ne čuju ove – POLISIK. GTFO.

View this post on Instagram

🧐⚽️

A post shared by Christian (@cmpulisic) on

Łukasz Piszczek

Borussijin desni bočni igra već osmu sezonu u Ligi prvaka, a ekipa mu i dan danas ne zna pročitati ime.

Zdravo po naški: Wuka Pišček. Malo mekše V na početku. Kak misliš nije LUKAS?

Joao Felix

Nije DŽOAO FELIKS. Žuwau Fej-liš. Mala pauza između dva sloga u prezimenu. Atletico je fino iskeširao za ovog mladog gospodina, bilo bi okej da mu navijači nauče ime.

Koke

Evo još jednog igrača Atletica. Čini se kao superjednostavno ime. I onda odjednom BUM – kažu da se čita KOKA. Ali ne s dugačkim U kao omiljeno sredstvo protiv prehlade niskih hrvatskih televizijskih voditelja već s kratkim samoglasnicima. Eto…

Toni Kroos

Nakon dva igrača Atletica, evo još jednog iz Madrida, ali iz Kraljevskog kluba. Toni nije brat od Tom Kruza, čak ni prema izgovaranju prezimena. Kažu da je Toni Krous koji pak malo vuče na Crows. Ah taj njemački, nikad ga nismo voljeli.

View this post on Instagram

‪Well deserved win‬

A post shared by Toni Kroos (@toni.kr8s) on

Kevin De Bruyne

Ako je suditi po ocjenama u FIFA-i 20, De Bruyne je najbolji igrač u Premier ligi. Čuli smo i De Brojne, čuli smo i De Brujne, čuli smo i De Brojner, ali jedini pravi izgovor je: De Brurner. Otkud to R na kraju? Ništa ne razumijemo.

View this post on Instagram

Without struggle there is no progress

A post shared by Kevin De Bruyne (@kevindebruyne) on

TAGOVInogomet nogometni