Nogometne vijesti

A SADA ŠVEDSKA!

Banner300


Nezadovoljni Dalić nakon Turske nije čekao niti sekunde – odmah je u reprezentaciju pozvao i vratio dva igrača!

Piše , Objavljeno

Hrvatska je večeras u Istanbulu odigrala 3-3 sa Turskom. Bila je to prijateljska utakmica u kojoj je Dalić htio isprobati neke nove stvari i igrače. Iako to na trenutke prema naprijed i nije izgledalo loše, u obrano opet pravi horor i jeftini golovi zbog kojih je izbornik poludio nakon utakmice.

“Opet se ponavlja jedna stvar, olako i prelako primamo golove i to me jako zabrinjava. Utakmica je poslužila svrsi, vidio sam što sam htio vidjeti, ali olako primamo golove i to me jako brine. Ispada da je svaki prelazak centra gol. To nije dobro. Na kraju 3:3, puno golova. Bili smo konkretniji, mogli smo pobijediti, ali eto”, rekao je izbornik Zlatko Dalić za kamere Nove TV nakon susreta.

Mi smo izašli prema lopti, prebačena je obrana i primili smo gol. Bila je to greška i stopera i bočnog igrača i to ne smijemo raditi. Brani se prostor, ne lopta, ali dobro”, objasnio je Dalić.

“Domagoj Vida? Plan je bio da izađe nakon prvog poluvremena. Htio sam isprobati Uremovića na stoperu, Juranovića. Igračima nije lako, imamo dosta umornih igrača, dosta problema. Kažem, utakmica je poslužila svojoj svrsi. Budimir pokazuje kvalitetu, ali mu fali utakmica nakon bolesti. Na njega možemo ozbiljno računati u budućnosti. Pongračić? Vidi se da je u nedostatku utakmica, ali će nam donijeti novu energiju, to se vidi. On će biti velika konkurencija našim stoperima”, objasnio je izbornik.

Dalić odmah pozvao Livakovića i Petkovića

U Istanbulu je cijelu utakmicu branio Simon Sluga, ali već za dvoboj Lige nacije protiv Švedske u Solni svoje bi mjesto među vratnicama trebao zauzeti Dalićev prvi izbor, vratar Dinama Dominik Livaković. Otkrio je to Dalić na press konferenciji.

“Mi smo danas uputili poziv Livakoviću i Petkoviću. Oni su danas dobili test da su negativni. Sutra će se Livaković priključiti u Stockholmu. Ako u ova dva treninga bude dobro, onda će on biti na golu. Očekujem da će biti zdrav”, poručio je izbornik.

Foto: Shutterstock

Još nogometnih vijesti pročitajte u našoj rubrici SPORT