Nogometne vijesti

Poznata imena

Banner300


VELIKI POVRATAK: Čak dva legendarna kluba vraćaju se od jeseni u 1. HNL?

Piše , Objavljeno

Epidemija koronavirusa poremetila je planove većini nogometnih klubova, ali neke priče ipak će imati sretan završetak.

Jedan od njih je HNK Šibenik, koji je do prekida 2. HNL uvjerljivo držao prvo mjesto na tablici sa čak 14 bodova prednosti ispred Croatie iz Zmijavaca i Orijenta 1919 koji dijele 2. i 3. mjesto sa jednakim brojem bodova. Ovih dana Šibenik je od HNS-a dobio licencu za igranje 1. HNL, tako da slavlje i službeno može početi. Istina, trebaju dotjerati još neke stvari na stadionu Šubićevac, ali to neće biti problem za momčad Šibenika.

>> Provjeri još: Ovo su najgledaniji klubovi u povijesti HNL-a. Može li se legendarni klub vratiti iz ponora u elitu hrvatskog nogometa?

Drugoplasirana momčad 2. HNL trebala bi igrati kvalifikacije za pretposljednjim iz 1. HNL. S obzirom da Croatia iz Zmijavaca nije podnijela zahtjev za licencu, riječkom Orijentu otvara se povijesna prilika da se nakon 1997. godine opet nađe u 1. HNL. Stadion Krimeja, na kojem svoje utakmice igra Orijent, nema uvjete za 1. HNL, ali u klubu se nadaju da bi svoje domaće utakmice u 1. HNL mogli igrati na Kantridi.

Naravno, dug je još put za NK Orijent 1919 do elitnog razreda hrvatskog nogometa. Prvo trebaju riješiti formalne stvari i proći kvalifikacije, ali postoje realne šanse da će se u Rijeci nakon 23 godine opet igrati gradski derbi.

Još nogometnih vijesti pročitajte u našoj rubrici SPORT

Foto: NK Orijent 1919 Facebook